10 MODELE NOI DE PICOANE CAT

10 MODELE NOI DE PICOANE CAT

Cat® anunţă lansarea a zece ciocane hidraulice (picoane) dezvoltate pentru a fi folosite pe miniexcavatoare, pe miniîncărcătoare frontale pe roți şi pe buldoexcavatoare. Noile picoane sunt disponibile atât în versiunea „silenced”, cât şi în versiunea „side-plate”, fiind disponibile în patru variante: H35, H45, H55 şi H65 şi pot fi instalate atât pe utilaje Caterpillar cât şi pe modele ale altor producători. Ciocanele hidraulice tip silenced pot fi recunoscute rapid, având în terminaţia codului litera “s”. Acestea folosesc o carcasă compactă ce are rolul de a reduce zgomotul. Această caracteristică se dovedeşte a fi una foarte importantă în cazurile în care sunt realizate lucrări în zone speciale sau pentru cazurile în care este necesară prezenţa operatorului în imediata apropiere a ciocanului hidraulic. Modelele non-silenced, tip side-plate, sunt şi ele disponibile în toate cele patru variante menţionate anterior. Modelele flat-top permit o montare uşoară atât pe utilaje Caterillar, cât şi pe utilaje produse de alţi producători. Modelele pin-on sunt disponibile pentru H55E şi H65E şi se adresează scenariilor de lucru care necesită folosirea unui utilaj Cat cu ciocan hidraulic.

Caterpillar anunta lansarea a zece ciocane hidraulice (picoane) dezvoltate pentru a fi folosite pe miniexcavatoare, pe miniincarcatoare frontale pe roti si pe buldoexcavatoare. Noua serie E are la baza 4 variante de picoane: H35, H45, H55 si H65, care pot fi instalate atat pe utilaje Cat, cat si pe modelele altor producatori. 

Miniexcavator cu picon

Noile picoane Cat sunt disponibile atat in versiunea „silenced”, cat si in versiunea „side-plate”. Picoanele tip silenced pot fi recunoscute rapid, avand in terminatia codului litera “s”. Acestea folosesc o carcasa compacta ce are rolul de a reduce zgomotul. Aceasta caracteristica se dovedeste a fi una foarte importanta in cazul in care sunt realizate lucrari in zone urbane sau pentru cazurile in care este necesara prezenta operatorului in imediata apropiere a ciocanului hidraulic.

Modelele flat-top permit o montare usoara atat pe utilaje Cat, cat si pe utilaje produse de alti producatori. Modelele pin-on sunt disponibile pentru H55E si H65E si se adreseaza scenariilor de lucru care necesita folosirea unui utilaj Cat cu ciocan hidraulic.

Caracteristici premium

Instalarea usoara, operarea confortabila si durata mare de viata a picoanelor sunt asigurate de o serie de caracteristici speciale. Picoanele sunt dezvoltate pentru a fi compatibile cu debitul  si presiunea de ulei hidraulic de pe utilajele Cat. In plus, porturile hidraulice de conectare sunt pozitionate astfel incat instalarea sa se faca intr-un mod cat mai simplu si mai rapid.

Sistemul de suspensie al modelelor silenced include amortizoare la partea superioara si inferioara a corpului piconului pentru a absorbi reculul si pentru a-l izola de utilaj. Cilindrul hidraulic de suspensie ajuta la reducerea vibratiilor si a sunetelor. Rezultatul final consta intr-o operare de incredere si fara zgomote puternice, cu efecte notabile in reducerea gradului de stres si de oboseala a operatorului. 

Pentru a proteja piconul de stresul intern, poate fi activata functia de oprire automata. Astfel, piconul poate fi oprit in mod automat pentru a evita loviturile in gol, imediat ce spargerea realizata de operator s-a produs. 

Intretinere facila 

Noua serie E de picoane foloseste cu 47% mai putine componente decat seria D care a predecedat-o. Acest aspect permite o mentenanta mai rapida si mai facila. Pentru intretinerea de zi cu zi este necesara gresarea unui singur punct, accesarea acestuia facandu-se rapid si simplu. Mentenanta poate fi realizata cu instrumente comune de mana.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *