AEROPORTUL BRASOV

SE CONSTRUIESTE CU UTILAJE CAT DIN FLOTA BM INCHIRIERI

Aflat la 12 km de Brasov, Aeroportului International Brasov-Ghimbav este parte integranta a strategiei de dezvoltare industriala si turistica a acestei zone, estimandu-se ca in 2016 va avea  capacitatea de a deservi anual peste un milion de calatori si ca va fi deosebit de atractiv pentru serviciile cargo, fiind situat chiar in centrul tarii. Despre implicarea utilajelor Cat si a echipei Bergerat Monnoyeur in realizarea acestui proiect am povestit impreuna cu Andi Kadas, manager general Intelkasim si Daniela Badica si Sebastian Chertes, Rental and CCU Managers – Bergerat Monnoyeur Romania.

De la deschiderea sa in 2008, BM Inchirieri, parte a Bergerat Monnoyeur – dealer Cat® in Romania si Republica Moldova, a cunoscut un trend ascendent, cu pasi mici, dar siguri. “Chiar daca in cultura romaneasca „simtul proprietatii” este foarte dezvoltat, acest lucru incepe sa se schimbe, ca raspuns la situatia economica actuala. Ca atare, din ce in ce mai multi clienti se orienteaza catre serviciile de inchiriere” a afirmat Sebastian Chertes.

Un asemenea client este Intelkasim, o companie de nisa, specializata in constructia si intretinerea aeroporturilor. In acest moment, Intelkasim are in chirie de la BM Inchirieri un autogreder Cat 140M, un picon Cat H130S, un miniincarcator Cat 262C si un fierastrau disc Cat SW45. „Inchirierea ne ofera protectie fata de instabilitatea care caracterizeaza economia mondiala in acest moment si ne ajuta sa evitam finantarea prin sistemul bancar”, a declarat domnului Andi Kadas.

Greder

Intelkasim profita de conceptul INCEARCA-L INAINTE DE A-L CUMPARA

Echipamentele inchiriate de la Bergerat Monnoyeur sunt folosite pentru a construi Aeroportul International Brasov-Ghimbav. Acesta este un punct strategic de dezvoltare a zonei, care va atrage investitii in industria si turismul local, dorindu-se in special dezvoltarea domeniului schiabil din Poiana Brasov. Odata finalizat acest proiect se estimeaza ca va crea aproape 4000 de locuri de munca, care vor deservi anual cca. un milion de calatori. Cea mai lunga pista a sa masoara 2820 de metri lungime, are o latime de 45 m si acostamente betonate de cate 7,5 m. Pe aceasta pista va putea ateriza si decola orice tip de avion, cu exceptia lui A380, care are nevoie de un terminal special si o pista mai lunga. Costurile sunt estimate la 87 milioane de euro.

In general, companiile sunt interesate de serviciile de inchiriere cand nu dispun de investitia initiala pentru achizitie in momentul in care au nevoie de utilaj sau cand timpul de desfasurare al proiectului nu justifica o asemenea investitie.  

Prin BM Inchirieri, dupa finalizarea perioadei de inchiriere, clientii au posibilitatea de a achizitiona utilajul inchiriat. Ca urmare, o parte din suma care s-a platit sub titlul de chirie se poate constitui in suma-avans de achizitie. „Mai mult, prin programul Cat Certified Used daca cumperi un utilaj pe care in prealabil l-ai inchiriat beneficiezi de un an garantie pentru acesta” compleaza Daniela Badica.

Acest sistem a functionat perfect pentru Intelksim. In numai un an si cateva luni, compania a inchiriat si apoi achizitionat cinci alte utilaje Cat. „ Am achizitionat 90% din ceea ce am inchiriat. Perioada de inchiriere este, de obicei, de 10 luni, timp suficient pentru a INCERCA utilajul si a avea date reale in ceea ce priveste fiabilitatea si productivitatea sa” a subliniat domnul Kadas. „ Mai mult, dupa aceasta perioada, stim daca amortizarea utilajului este pe calea cea buna sau nu”.        

ok

Serviciile de inchiriere se pregatesc de decolare si in Romania

Bergerat Monnoyeur trimite lunar o echipa de mecanici pe santierul aeroportului Brasov pentru a se asigura ca utilajele functioneaza in parametri optimi. De altfel, Bm Inchirieri suporta pe toata perioada toate lucrarile de mentenanta si reparatii necesare utilajui inchiriat, fara cost suplimentar pentru Intelkasim. Fapt apreciat si de domnul Andi Kadas care a declarat ca „cel mai important lucru care vine la pachet cu serviciile de inchiriere este echipa Cat din cadrul Bergerat Monnoyeur, care este un aliat si un partener al tau”.

Cele mai multe masini din flota de chirie au preinstalat din fabrica sistemul VisionLink. Acesta ofera informatii in timp real despre starea utilajului si te ajuta sa gestionezi mai bine intreaga flota inchiriata. Conform declaratiilor Danielei Badica, „tinta BM Inchirieri este sa echipeze pana la sfarsitul anului toate utilajele cu acest sistem”. Evoluand cu pasi mici, dar siguri echipa BM inchirieri este pregatita sa decoleze atunci cand piata va fi pregatita. In acel moment, conform declaratiei lui Sebastian Chertes „peste 20% din business-ul actual va veni din servicii de inchiriere utilaje si echipamente de constructii”.

Incheiem povestea noastra in aceasta nota optimista, dorind Intelkasim ca lucrarile la Aeroportul International Brasov-Ghimbav sa se finalizeze in termenele stabilite si astfel Brasovul, al doilea oras din tara ca numar de turisti dupa Bucuresti, sa profite la maxim de aceasta investitie.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *