CAMIONUL ARTICULAT CAT 745

CONFORT ȘI PRODUCTIVITATE SPORITE PENTRU NOUL CAMION ARTICULAT CAT® 745

Cu o capacitate de încărcare utilă de 45,2 tone, noul camion articulat Cat 745 are o cabină de ultimă generație, complet reproiectată la interior și la exterior pe baza feedback-ului de la operatorii din întreaga lume.

cAMION ARTICULAT cAT

Îmbunătățirea confortului și a ușurinței în utilizare

Noile geamuri cu absorbție de infraroșii reduc încălzirea solară în interiorul cabinei, în timp ce geamurile culisante stânga-dreapta îmbunătățesc ventilația și comunicarea exterioară cu muncitorii și cu operatorul încărcătorului. Mai multe guri de ventilație poziționate deasupra și în spatele operatorului permit noului sistem de control automat al climatizării (HVAC) – să încălzească și să răcească mai eficient cabina. Adaptabil pentru diferiți operatori, noul scaun cu sistem de încălzire/ răcire permite mai multe setări pentru confortul personalizat al fiecărui operator. Noile oglinzi din cabină și luminile de încărcare integrate asigură o vizibilitate crescută în jurul utilajului și pentru operatorul încărcătorului.

Comenzile inovatoare ale utilajului

În interiorul cabinei, o nouă manetă de transmisie și ridicare oferă operatorilor un control eficient asupra vitezei utilajului și funcțiilor de ridicare ale benei pentru a minimiza efortul operatorului și a automatiza operațiunile repetitive. Prin acționarea unui comutator, operatorii pot alege între comanda de ridicare manuală sau automată complet asistată, care acționează în mod automat Frâna de Așteptare, cuplează transmisia în poziție neutră și ridică șasiul la unghiul maxim la turație ridicată. Un nou buton de comandă permite operatorului să regleze viteza utilajului și să selecteze blocarea transmisiei/ frâna de așteptare. Sistemul de protecție la schimbarea vitezelor de pe noul camion articulat 745 protejează grupul motopropulsor prin frânarea utilajului atunci când se trece de la mișcarea înainte la cea în marșarier și invers.

Articulat 745C

Îmbunătățind și mai mult siguranța operatorului, utilajul are un sistem nou Cat Detect cu Stabilitate Asistată. Acest sistem avertizează audio și vizual operatorul dacă bena sau unitatea tractoare a atins un unghi limită unde există risc de răsturnare. Sistemul complet automat de control al tracțiunii, cel mai bun din gamă, dispune de o tehnologie care blochează diferențialul în mod activ înainte de orice rotire a roții. Adaptarea accelerației în funcție de teren împiedică noul camion să accelereze atunci când operatorul se deplasează pe un teren extrem de accidentat și nu poate menține o presiune constantă asupra pedalei de accelerație.

Ecranul tactil al noului camion 745 cu meniuri îmbunătățite oferă o navigare intuitivă pentru un control simplu al utilajului. Afișajul permite operatorului să monitorizeze funcțiile utilajului și să personalizeze o varietate de opțiuni. Un nou comutator de frânare pentru oprirea de urgență poziționat lângă ecranul de afișaj oferă mai multă siguranță în operare în cazul puțin probabil în care apar probleme la circuitul principal sau la cel secundar de frânare.

Construit pe modelul solid al Seriei C

Noul camion articulat Cat 745 integrează toate caracteristicile și performanțele deja testate ale Seriei C, cu cicluri de lucru rapide, productivitate ridicată și eficiență a consumului de combustibil de neegalat pentru clasa sa. Sistemul de propulsie este acționat de motorul Cat C18 ACERT™, cu o putere netă de 504 CP (375 kW) și care respectă standardele de emisii EU Stage IV. Noul ECO MOD  are ca rezultat o îmbunătățire medie a consumului de combustibil cu 5% în aplicațiile în care un camion nu trebuie să funcționeze la productivitate maximă.

Transmisia Power Shift High Density Cat CX38B (densitate crescută a puterii) îmbunătățește performanțele generale și productivitatea noului camion, în timp ce tracțiunea pe șase roți permite camionului să navigheze chiar și pe cel mai dificil teren. Controlul automat al decelerării gestionează decelerarea utilajului prin acționarea motorului, frânei, treptei de viteză și aplicarea frânei de serviciu fără intervenția operatorului. Asistența la plecarea din rampă și la urcarea rampei permite oprirea și pornirea eficientă în pantă, în timp ce sistemul de frânare în așteptare, acționat de pe maneta de comandă, acționează temporar frâna de serviciu în timpul pauzelor din ciclul de lucru.

Ca răspuns direct la sugestiile clienților, partea inferioară a apărătoarelor din față este acum realizată dintr-un cauciuc rezistent și flexibil. Această schimbare va contribui la scăderea costurilor de întreținere și reparații pe șantierele unde noroiul acumulat în jurul apărătoarelor poate deteriora secțiunea inferioară.

Tehnologia Cat Connect PAYLOAD a noului camion 745 permite clienților să optimizeze operațiunile și să îmbunătățească eficiența generală pe șantier. Sistemul de cântărire Cat Production Measurement oferă operatorilor posibilitatea de a măsura și de a livra sarcini utile precise pentru creșterea productivității, reducerea costurilor și reducerea riscului de daune provocate de suprasarcină. 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *