CATERPILLAR EXTINDE GAMA DE MINIEXCAVATOARE NEXT GENERATION

CATERPILLAR EXTINDE GAMA DE MINIEXCAVATOARE NEXT GENERATION

Gama Cat® de miniexcavatoare hidraulice Next Generation a fost extinsă cu șase modele noi din clasa de 7-10 tone. Noile modele oferă multiple configurații de bază, permițând clienților să aleagă utilajul care funcționează cel mai eficient în aplicații întâlnite în mod curent.

Ca și celelalte miniexcavatoare Cat Next Generation, noile modele sunt dotate cu structuri principale ultra-rezistente, motoare cu consum redus de combustibil, sisteme hidraulice cu senzor de sarcină, cabine spațioase și comenzi de deplasare cu ajutorul joystick-ului, funcție exclusivă la Caterpillar. Totul pentru a asigura o valoare optimă pentru client în ceea ce privește performanța, fiabilitatea și accesibilitatea.

Noua gamă include modelele:

307,5 – cu balansier pivotant standard și braț fix;

308 C – un model cu rază compactă și braț pivotant;

308 CR VAB – cu braț pivotant cu unghi variabil (două segmente);

309 CR – un model nou cu rază compactă, braț pivotant și sistem hidraulic auxiliar cu „debit mărit”;

309 CR VAB – care extinde capacitatea modelului 309 CR cu un braț cu unghi variabil;

310 – model nou în gamă, cu braț fix, balansier pivotant standard și cilindri dubli pe lamă pentru aplicații de excavare în condiții grele.

Miniexcavator Cat 308 CR

Noile modele au o greutate operațională maximă de 8.233 până la 10.182 kg la adâncimi de săpare standard de la 4.107 până la 5.174 mm. Trei modele – 307,5, 308 CR și 309 CR – sunt disponibile, opțional, cu balansier lung care crește adâncimea de săpare cu aproximativ 560 mm. Brațul cu unghi variabil, disponibil pe 308 CR VAB și 309 CR VAB, îmbunătățește capacitatea de săpare în zonele de lucru aglomerate.

Modelul 307,5 este propulsat de  un motor turbo-diesel Cat C2.4 cu o putere netă de 41,7 kW (55,9 CP net); cele cinci modele mai mari au un motor diesel Cat C3.3 de 52,4 kW net (70,3 CP net). Toate modelele îndeplinesc standardele europene de emisii Stage V.

Cabina operatorului

Designul miniexcavatoarelor Cat Next Generation vizează confortul și siguranța operatorului. Toate modelele sunt dotate cu cabine etanșe și presurizate și cu un sistem de ventilație și încălzire modificat, care asigură controlul temperaturii indiferent de vreme.

Comenzile intuitive includ un monitor LCD de ultimă generație, pentru informații ușor de citit despre utilaj și un comutator rotativ pentru navigare ușoară, inclusiv setarea preferințelor personale de operare. Un sistem de securitate standard este disponibil pentru utilaj sub forma unei chei cu cod de acces sau cu buton de pornire cu FOB. Utilajul poate avea, de asemenea, activată opțiunea Bluetooth prin radio. În cabină, nivelul de zgomot este de 72 dB (A).

Parbrizul poate fi glisat sub pavilion, iar geamurile largi din lateral și din spatele cabinei, plus un luminator, asigură o vizibilitate panoramică. O cameră retrovizoare poate fi integrată în monitor.

O funcție exclusivă pentru noile modele Next Generation este sistemul Cat de deplasare cu joystick, standard, care permite operatorului să treacă (prin simpla atingere a unui buton) de la comenzile uzuale ale direcției din manetă/pedale la comenzi pe  joystick.

Structurile de protecție ale cabinei – ROPS, TOPS și protecțiile pentru plafon sunt concepute pentru un mediu de lucru sigur pentru operator. Comenzile sunt asigurate prin dispozitive hidraulice de blocare.

Performanță Premium

Debitele ridicate plus presiunile mari la supapele principale, oferă noilor modele capacitatea hidraulică pentru creșterea performanțelor la deplasare, pentru forțe de săpare și de ridicare mai mari, precum și pentru folosirea de atașamente acționate hidraulic. Modelul 309 cu „debit mărit“ are un debit dedicat circuitului auxiliar pentru a putea opera cu atașamente hidromecanice complexe.

Pentru o versatilitate crescută, sistemul hidraulic auxiliar standard (cu linii de decuplare rapidă) asigură un debit uni-direcțional, bi-direcțional și continuu. Sunt disponibile cuple manuale și hidraulice, iar noile modele sunt disponibile cu braț „Thumb-ready” (gheară opozabilă) și ochete de ridicare certificat. Funcția de „cupă frontală tip încărcător ” crește precizia atunci când săpați în jurul unor rețele subterane.

Modelele 307.5, 308 CR și 309 CR vin echipate cu un tren de rulare cu lungime standard, în timp ce 309 are opțiune pentru un tren de rulare lung. 310 este echipat cu tren de rulare lung, conceput pentru o stabilitate sporită. Punctele de control pentru întreținerea de rutină sunt accesibile de la nivelul solului, prin ușile laterale, iar bateria nu necesită întreținere. Panourile laterale sunt plane și fixate pentru rezistență la uzură și se întrețin ușor. 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați: office@b-m.ro

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *