CELEBRAM 40.000 DE BULDOZERE MINIERE

CATERPILLAR A PRODUS BULDOZERUL DE TALIE MARE CU NUMĂRUL 40.000

Moștenirea buldozerului de talie mare Cat își are începuturile în urmă cu puțin peste 40 de ani, odată cu apariția revoluționarului tren de rulare, patentat de Caterpillar – DELTA. Inovatorul tren de rulare, cu designul înalt al transmisiei finale, se așeza pe sol mai bine decât șenilele standard ovale, contribuind la îmbunătățirea tracțiunii utilajului, extinderea duratei de viață a trenului de rulare și sporirea confortului operatorului.

În octombrie (2018), reprezentanții Caterpillar Inc., Finning Canada și Teck Resources Limited (Teck) s-au întâlnit în East Peoria, Illinois, pentru a celebra un eveniment unic: ieșirea de pe linia de producție a buldozerului Cat de mari dimensiuni cu numărul 40.000. Ca element central al identității globale a mărcii Caterpillar, actuala linie de buldozere mari Cat cuprinde modelele D9, D10 și D11.

Comentând vizavi de importanța buldozerului nu numărul 40.000 pentru Caterpillar, Greg Hepler, manager de produs pentru buldozere mari, a declarat: „Caterpillar a transformat tractorul pe șenile odată cu introducerea trenului de rulare suspendat cu transmisie finală ridicată. Această inovație, împreună cu o lungă istorie a altor asemenea, a permis buldozerelor mari Cat să stabilească standardele pentru eficiență, productivitate și durabilitate. Aceste utilaje reprezentative continuă să ne definească și au un rol-cheie în construirea unei lumi mai bune.”

Denise Johnson, președinte al grupului Caterpillar, responsabil pentru Resource Industries, a înmânat cheile buldozerului cu numărul 40.000 către Louis DeLuca, directorul de aprovizionare al Teck, în cadrul ceremoniei din 25 octombrie. La festivitate au luat parte și angajații Caterpillar din Building SS, acolo unde toate cele 40.000 de modele D9, D10 și D11 au fost fabricate. De peste 10 ani, Teck este unul dintre clienții de top la nivel mondial pentru buldozerele mari Cat. Modelul numărul 40.000, un D11T de 102.058 kg, va lucra în regiunea Elk Valley, în apropiere de Sparwood, British Columbia (Canada), acolo unde compania extrage cărbune cocsificabil (metalurgic), în cinci exploatări miniere.

Acest reper este important nu doar datorită numărului mare de mașini Cat vândute, ci și datorită faptului că reprezintă numeroase relații de business de lungă durată și reciproc avantajoase, stabilite cu clienți precum Teck”, a spus Hepler. „Suntem onorați să celebrăm această realizare împreună cu Teck și suntem recunoscători pentru faptul că exploatările lor din Elk Valley se bazează pe Caterpillar, pe utilajele Cat și pe distribuitorul lor, Finning Canada, pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele de producție, încă din 1992.”

Teck, al doilea cel mai mare exportator maritim din lume de cărbune cocsificabil, operează în prezent un număr semnificativ de buldozere Cat, fiecare dintre aceste utilaje de înaltă productivitate înregistrând până la 7.000 de ore de funcționare pe an în aceste exploatări miniere. Noul buldozer D11T al companiei Teck va fi folosit în aplicații de săpare de producție, asistență în zonele de descărcare și excavare minieră, dar și în construcția drumurilor pentru transport.

Emblematicul D11T este echipat cu un puternic motor Cat C32 ce dezvoltă 850 hp, fiind capabil să împingă până la 900 de metri cubi de material liber pe oră. Chiar și în aplicațiile exigente și de înaltă productivitate ale companiei Teck Coal, puternicul și eficientul său lanț cinematic se asigură că materialul este deplasat la un cost cat mai mic per tonă. Șasiul său robust este conceput pentru a avea mai multe vieți (reconstrucții) și pentru cel mai mic cost total de proprietate. O gamă largă de tehnologii Cat standard și opționale, inclusiv VIMS 3G, Automated Blade Assist, Sistemul îmbunătățit de schimbare automată a vitezei și sistemul Advisor Monitoring, sporesc eficiența operațională, contribuie la operarea sigură și reduc costurile.

Suntem foarte mândri să sărbătorim acest eveniment important împreuna cu Caterpillar și cu clientul nostru tradițional Teck, întrucât D11T este un utilaj care își îndeplinește cu brio sarcinile în flota de produse pe care o deservim și o comercializăm, fiind deosebit de fiabil și foarte apreciat de către clienții noștri din sectorul minier”, a afirmat Allan Potzold, branch manager, Finning Canada, pentru regiunea Elk Valley. „Suntem nerăbdători să oferim clienților noștri servicii de top și soluții inovatoare pentru a-și păstra utilajele operabile și pentru a lucra la performanțe maxime și, totodată, suntem onorați că buldozerul cu numărul 40.000 va fi pus la treabă aici, în Elk Valley.”

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *