COMPACTORUL DE DESEURI CAT 816K

Proiectat pentru performanțe optime de compactare, costuri mici de exploatare și durată de viață prelungită

Noul compactor de deșeuri Cat® 816K are la bază performanța, durabilitatea și fiabilitatea deja consacrate pe modelul 816 încă din anul 1972. Noul model Seria K, proiectat cu structuri principale ultra-rezistente care suportă cicluri de viață multiple, dispune de un motor Cat C7.1 ACERT™ cu un consum redus de combustibil, sistem de direcție cu o singură manetă, cabină presurizată și opțiuni roată/dinți pentru o durată de viață extinsă. 

Compactor de gunoi 816K

Tehnologiile Cat COMPACT disponibile, cum ar fi Controlul Compactării, sporesc și mai mult performanța și densitatea de compactare prin valori precise de compactare și cartografiere 3D.

STRUCTURI/ PROTECȚII/ ROȚI/ DINȚI

La baza design-ului special conceput al modelului 816K se află structurile principale masive, sudate printr-un sistem robotizat, cu un cadru posterior cu structură casetată, rezistentă la șocuri și forțe de torsiune, prinderi ultra-rezistente la cilindrul de direcție pentru a transmite eficient sarcinile de direcție în cadru și un sistem de fixare osie, optimizat pentru creșterea integrității structurale.

Trei noi configurații ale roților și dinților permit adaptarea utilajului 816K la operațiunea executată. 

Dinții paletă (Paddle) reduc greutatea și asigură performanțe ridicate cu un consum redus de combustibil. Dinții în cruce (Plus) oferă o mai mare stabilitate laterală în pantă, iar combinația între aceștia (Combination) oferă o îmbinare eficientă între performanță, economie de combustibil și stabilitate laterală în pantă.

În plus, apărători speciale protejează componentele de deteriorare, acumulare de reziduuri, substanțe chimice și uzură prematură. Inclusiv, apărători pe osie care împiedică materialul să acopere și să se lipească în jurul osiilor. Conductele de ulei transmisie sunt protejate cu un scut, iar rezervorul de combustibil este poziționat departe de reziduuri, în cadrul frontal. O gură de admisie a aerului în radiator este amplasată la înălțime, în partea din spate a utilajului, și este acoperită cu un grătar, pentru ca reziduurile să nu blocheze fluxul de aer și să fie îndepărtate. Racleții cu dinți mențin roțile curate; opțional, sunt disponibili dinți de curățare pentru soluri coezive și materiale care se acumulează între dinți.

GRUPUL MOTOPROPULSOR

Motorul C7.1 ACERT respectă normele de emisii UE Stage IV cu tehnologii avansate, care nu întrerup ciclul de lucru al utilajului. Sistemul Cat de injecție „rampă comună” (common rail) de mare presiune alimentează combustibil în secvențe precise de micro-impulsuri la fiecare ciclu, asigurând o ardere extrem de eficientă; sistemele de control scad viteza medie de lucru a motorului, având ca rezultat sarcini termice reduse și un consum de combustibil mai eficient. Un sistem de oprire automată la mers în gol economisește combustibil prin eliminarea perioadelor inutile de mers la ralanti.

Transmisia planetară de tip POWER SHIFT (schimbarea treptei în sarcină) de pe utilajul 816K conține angrenaje din oțel aliat tratat termic pentru durabilitate mare. Sistemul APECS al transmisiei (Sistem avansat de control electronic al productivității) este proiectat pentru a îmbunătăți schimbarea treptelor de viteză, mai mult confort pentru operator, și pentru creșterea producției. Punțile cu transmisii finale planetare ultra-rezistente optimizează grupul motopropulsor, puntea față fiind fixă, iar cea din spate pendulează cu ± 6 grade.

CABINA OPERATORULUI

Sistemul Cat STICTM (Sistem de Control Integrat al Transmisiei și Direcției) de pe modelul 816K combină controlul transmisiei și al direcției (selectarea direcției și a vitezelor) într-o singură manetă. Prin mișcări simple stânga-dreapta ale manetei se efectuează manevre precise de direcție la 42 de grade de articulare. Comenzile electrohidraulice ale atașamentelor sunt silențioase, iar cilindrii au limitatoare controlate electronic, pentru o funcționare fără probleme. Pedala din stânga servește ca frână, neutralizator de transmisie și decelerator care corectează setarea de viteză a motorului.

Compactor gunoi

Cabina operatorului are un sistem de filtrare a aerului care presurizează cabina, iar temperatura este menținută cu un sistem automat de control al climei. Cabina este antifonată pentru a reduce vibrațiile, iar confortul operatorului este sporit cu scaunul cu suspensie pneumatică sau scaunul din seria III Cat Comfort. Comutatoarele cu membrană, retroiluminate, au indicatori LED și identificator ISO, precum și o cameră video retrovizoare standard care sporește nivelul de atenție al operatorului.

FIABILITATE ȘI  DURABILITATE

Punctele de service de rutină pentru 816K, inclusiv gresoarele, sunt grupate pentru simplificare și sunt accesibile de la nivelul solului, prin intermediul unor uși rabatabile sau de pe platforme antiderapante. Un panou de service la nivelul solului include un comutator principal de deconectare cu dispozitiv integrat de blocare/marcare, indicator de purjare DEF, întrerupătoare de circuit, comutator de oprire pentru combustibil și priză pentru sursă externa de curent. Gurile de vidanjare ecologice ajută la prevenirea scurgerilor, iar ușile laterale facilitează curățarea sistemului de răcire.

816K este conceput pentru reparații capitale multiple, iar Caterpillar oferă opțiuni durabile, cum ar fi programele Reman și Certified Rebuild, care pot aduce economii între 40 și 70 la sută, în comparație cu un utilaj nou, prin reutilizarea componentelor sau folosirea unor componente recondiționate. Caterpillar oferă pachete de retehnologizare care permit instalarea de caracteristici noi pe utilaje mai vechi.

TEHNOLOGIA CAT CONNECT

Sistemul VIMSTM Cat (Sistem de gestionare a informațiilor vitale) notifică operatorii și tehnicienii cu privire la eventualele probleme, permițând rezolvarea rapidă și eliminând timpii morți neprogramați. În plus, tehnologiile Cat LINK furnizează, wireless, responsabililor de echipamente informații vitale prin intermediul interfeței VisionLink® – locația utilajului, ore, consum de combustibil, timpii de inactivitate și coduri de evenimente.

Tehnologiile Cat COMPACT combină un sistem avansat de măsurare a compactării, un sistem de ghidare în cabină și capacități de raportare pentru a ajuta în mod consecvent la atingerea obiectivelor de compactare, uniform, cu mai puține treceri, economisind combustibil și timpii de retușare. Sistemul Cat de control al Compactării instalat din fabrică măsoară valorile de compactare și asigură o cartografiere 3D a trecerilor, indicând atingerea densității optime îns straturi. Cartografierea ajută la eliminarea golurilor, optimizează spațiul dintre celulele de depozitare ale gunoiului și înregistrează rezultatele.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *