CUPE CU DESCARCARE LATERALA

CUPELE CAT CU DESCĂRCARE LATERALĂ SUNT UTILIZATE PENTRU O MANIPULARE EFICIENTĂ A MATERIALELOR NECOMPACTE, ÎN APLICAȚII DIVERSE

Cupele Cat® cu descărcare laterală sunt concepute pentru a fi utilizate pe miniîncărcătoare pe roți, miniîncărcătoare pe șenile, încărcătoare frontale compacte. Acest tip de cupă colectează și transportă materiale necompacte, cum ar fi rumeguș, nisip, mulci, sol vegetal și apoi descarcă aceste materiale cu ajutorul unui transportor-bandă prin deschiderile reglabile (trape) de pe fiecare latură a cupei. O paletă rotativă (melc) asigură fluxul de material la transportor. Prin reglarea vitezei transportorului și a deschiderii trapelor laterale se poate controla volumul de material descărcat și suprafața acoperită. Cupa Cat cu descărcare laterală este potrivită pentru aplicații variate – agricultură, construcții, peisagistică, întreținerea drumurilor, manipularea materialelor.

Transportor-bandă

Banda transportoare din cauciuc, de mare rezistență, cu striuri în relief și dotată cu un dispozitiv de tensionare reglabil, este concepută pentru durabilitate în timp; materialul este descărcat atât prin partea stângă, cât și prin dreapta. Două motoare hidraulice reversibile montate la exterior acționează transportorul direct, fără niciun alt mecanism de acționare intermediar. Deschiderile special concepute de pe fundul cupei permit scurgerea oricărui material rămas în cupă, împiedicând acumularea de materiale sub banda transportoare. Cupele cu descărcare laterală, concepute pentru nisip sau alte materiale mai grele, sunt dotate cu un deflector intern care reduce tensionarea curelei.

Palete rotative

Paleta rotativă (melcul), acționată direct prin intermediul unui al treilea motor hidraulic, cu cuplu ridicat, reduce acumulările de material în cupă pentru a asigura un flux constant de material la banda transportoare. Paletele rotative sunt disponibile pentru aplicații cu nisip și rumeguș; pentru nisip, se folosesc palete drepte care exercită o forță ridicată în materialul dens, iar pentru rumeguș se folosește un model cu gheare/dinți pentru ruperea materialului și reducerea greutății pe banda transportoare.

Trape de evacuare

Trapele de evacuare, reglabile manual, câte una pe fiecare parte a cupei, dirijează volumul de material evacuat. Deschiderile sunt prevăzute cu o placă de ranforsare pentru durabilitate crescută. Ca o caracteristică de siguranță suplimentară pentru Cupele Cat cu descărcare laterală, o treaptă zimțată, sudată, facilitează intrarea și ieșirea din cabină.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *