INCARCATOARE COMPACTE 910M, 914M, 918M

Noile încărcătoare compacte Cat: 910M, 914M și 918M – PERFORMANȚĂ PRIN TEHNOLOGIE

Încarcator compact Cat

Utilizate pentru lucrări de amenajare a teritoriului, agricultură, construcții, reciclare, silvicultură, încărcătoarele compacte pe roți Cat sunt întotdeauna rapide, sigure și oferă mișcări precise atunci când manipuleză materiale lungi. Mai mult, Caterpillar asigură întreaga gamă de unelte de lucru destinate încărcării și transportului trunchiurilor de copaci sau materialelor lemnoase semiprelucrate.

Noua serie M, care include modelele Cat 910M, Cat 914M și modelul mai nou Cat 918M, a fost creată pe baza succesului utilajelor din seria K, și anume Cat 910K și Cat 914K. Îmbunătățirile tehnice semnificative, ce includ un motor mai mare ce respectă normele de emisii EU Stage IV, precum și noi opțiuni și caracteristici, sporesc productivitatea noilor încărcătoare și îmbunătățesc confortul și siguranța operatorului.

Sistem inteligent de management al puterii

Toate încărcătoarele compacte Cat din seria M sunt puse în mișcare de noul motor Cat C4.4 ACERT™. Acesta dispune de un modul special de tratare a gazelor arse. Motorul funcționează pe baza unui sistem de reducere selectivă catalitică a noxelor emise, ce necesită numai o cantitate mică de combustibil diesel la anumite perioade de timp. Practic, atunci când filtrul de particule montat pe evacuare se încarcă, automat reziduurile din acesta sunt arse la temperatură înaltă și acesta devine funcțional 100%. Acest lucru se face automat, fără a fi necesară intervenția operatorului și fără a fi necesară oprirea motorului în timpul lucrului.

Noua generație de motoare oferă costuri reduse de exploatare, datorită consumului redus de combustibil, posibilității de lucru în modul ECO, oprirea automată a motorului dacă utilajul nu lucrează o anumită perioadă de timp sau suprarăcirea acestuia cu ajutorul unui sistem suplimentar de ventilare ce poate fi acționat și la comandă atunci când mașina lucrează în medii deosebite. De asemenea, costurile de întreținere sunt scăzute comparativ cu modelele mai vechi, deoarece timpii între două intervale de verificare previzionate sunt mai mari, iar accesul echipelor de service se face foarte ușor și rapid în toate punctele de întreținere și de schimbare a fluidelor și filtrelor.

Modelele 910M și 914M sunt dotate acum cu un sistem inteligent de management al puterii, care asigură un echilibru perfect între performanță și eficiența consumului de combustibil. Acest sistem solicită motorului o putere livrată mare atunci când este cazul, de exemplu când utilajul urcă o pantă abruptă sau utilizează o unealtă ce necesită un debit mare de ulei hidraulic. În mod normal, mai ales când se lucrează în modul ECO, sistemul de management preia numai puterea necesară pentru a lucra, fără nici un consum suplimentar.

Precizie ca la carte prin tehnologie

Performanța ridicată a încărcătoarelor Cat din seria M este asigurată în primul rând de dotările de ultimă oră. De exemplu, funcția Rimpull Control (controlul tractiunii) îi permite operatorului să reducă alunecarea anvelopelor în condiții grele de lucru, contribuie la o încărcare mai eficientă a cupei, pentru o uzură redusă a anvelopelor și asigură o productivitate mai mare. Operatorul poate alege din cele patru setări, pentru a regla nivelul de putere distribuită punților, în funcție de condițiile de lucru. Reglarea automată a sistemului de transmisie hidrostatică în funcție de viteză permite motorului să funcționeze la viteze mari, asigură o performanță hidraulică îmbunătățită și un control precis al echipamentelor de lucru.

Incarcator 910M

Funcția Ride-Control face ca cilindrii hidraulici ai brațului să funcționeze precum un amortizor atunci când utilajul se deplasează pe teren accidentat, păstrând materialul în cupă. O altă funcție creată pentru cicluri de lucru mai rapide este Return-To-Dig, aceasta repoziționând cupa automat în poziția de încărcare pentru următorul ciclu de încărcare. La fel de importantă este și funcția Lift Kickout care nu permite brațulul încărcătorului să coboare mai jos de înălțime predefinită, devenind esențială atunci când se lucrează și se deplaseză cu cupa aproape de sol.

Mediul de lucru

Cabină de lux? Nu este nici o exagerare, încărcătoarele compacte Cat oferă operatorului întreg confortul necesar pentru a lucra cu o eficiență maximă. Cele două uși de acces, joystick-ul cu comandă electro-hidraulică ușor de manevrat, pedalele suspendate, scaunele încălzite, volanul cu coloană reglabilă, totul este creat pentru o poziție de lucru confortabilă care să permită operatorului să lucreze perioade lungi de timp fără să obosească. În plus, un sistem de iluminat cu LED ce include lumini de lucru și auxiliare amplasate în partea din spate, combinate cu o cameră video în dotarea standard, asigură o vizibilitate maximă pentru operator. Opțional, acesta poate utiliza o tastatură soft-touch ce permite controlul asupra majorității funcțiilor uneltei și îi permite operatorului să programeze utilajul în conformitate cu cerințele aplicației de lucru sau cu preferințele personale.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *