INCARCATOARE CU BRAT TELESCOPIC CAT

Cele trei modele noi de încărcătoare cu braț telescopic Seria D – TH357D, TH408D și TH3510D – sunt concepute pentru operațiuni complexe în cadrul unei ferme, având înălțimi de ridicare de la 7m la 9,8m.

Fie că stivuiți baloturi, curățați grajduri, încărcați remorci sau manevrați cereale, noile modele sunt dotate cu o serie de unelte potrivite pentru oricare din aceste sarcini – clești pentru baloturi, cupe, furci pentru paleți, brațe pentru manipularea materialelor sau perii de măturat. Datorită cuplorului manual standard sau a cuplorului hidraulic, ambele cu interfață IT Cat®, uneltele de lucru se schimbă foarte ușor.

Grup motopropulsor și sistem hidraulic

În standard, toate cele trei modele folosesc un motor Cat C4.4 ACERT™, cu o putere nominală de 124 CP.

Opțional, toate încărcătoarele Cat pot fi echipate cu motorul Cat C3.4B de 111 CP, iar două dintre modele – TH408D și TH3510D – pot fi echipate și cu un motor C4.4 ACERT de 142 CP.

Un sistem de transmisie de tip „Powershift” 6F/3R (6 trepte de viteză înainte/3 trepte înapoi), de mare putere, pe toate modelele, asigură viteza potrivită în funcție de aplicație. Sistemul de tracțiune integrală folosește axuri de mare putere cu reductoare planetare, diferențial cu alunecare limitată pe față și dublu ax cu sistem de frânare pentru o siguranță sporită.

Sistemul hidraulic cu senzor de sarcină și centru închis, pompă cu pistoane axiale cu debit variabil și supape de distribuire a sarcinii, asigură o acționare hidraulică rapidă și adaptează presiunea și debitul la sarcină pentru a economisi combustibil. Un circuit hidraulic auxiliar standard este disponibil la capătul brațului pentru unelte de lucru acționate electric; plus un al doilea circuit auxiliar frontal și un circuit auxiliar pentru partea din spate a utilajului. Pentru confortul operatorului, sistemul hidraulic are o valvă de frânare la coborârea cilindrului pentru a amortiza impactul secțiunilor de braț telescopice.

Sistemul adaptiv al Indicatorului de stabilitate longitudinală simplifică funcționarea sistemului hidraulic, cu un mod pasiv, care permite sistemului hidraulic să continue să funcționeze normal, fără întreruperi, atunci când utilajul se află în mers cu frâna de parcare oprită. Această caracteristică inteligentă elimină necesitatea ca operatorii să apese un buton de comandă manuală sau să re-angajeze funcții hidraulice.

Confort pentru operator

Cabina operatorului, cu un nivel acustic de 75 dB(A), dispune de un joystick multifuncțional cu comenzi de transmisie (sunt disponibile comenzi montate pe coloana de transmisie), precum și comenzi pentru funcțiile hidraulice auxiliare. Panoul de bord are o configurație ergonomică și un ecran LED nou cu indicatoare pentru combustibil și viteză, iar comutatorul de mod pentru furcă și cupă controlează capacitatea de reacție a sistemului hidraulic pentru putere sau precizie. Sistemul de încălzire menține temperatura din cabină la un nivel confortabil la temperaturi scăzute; aerul condiționat este opțional.

Incarcator telescopic Cat

Punctul coborât de pivotare a brațului și cabina înălțată asigură o vizibilitate bună, împreună cu profilul curbat al capotei, iar camera retrovizoare și senzorii periferici sporesc atenția operatorului asupra spațiului de lucru. Șase lumini de lucru standard asigură un iluminat suficient atunci când se lucrează în condiții de lumină slabă.

Sistemul de afișare avansată (AD) extinde accesul la informațiile despre utilaj și reglaje, incluzând grafice de încărcare, programe de întreținere și imagini de la camera retrovizoare. Afișajul permite setarea nivelurilor de acționare hidraulică, a modurilor de deplasare, precum și reglarea  funcționării ventilatorului variabil. Pentru unelte de lucru diferite, afișajul indică graficele de încărcare corespunzătoare; proprietarii utilajului pot programa coduri de utilizator prin intermediul ecranului ca protecție antifurt.

Mai este disponibil și un sistem de control al cursei, care atenuează mișcarea brațului în timpul deplasării pe teren accidentat, precum și un sistem inteligent de suspensie a brațului, care permite brațului să urmeze automat conturul terenului, împiedicând uneltele de lucru să atingă solul. Ambele caracteristici asigură o deplasare lină și un plus de confort pentru operator, la fel ca sistemul de aer condiționat disponibil și scaunul încălzit, cu suspensii pneumatice.

Plus de Fiabilitate & Tehnologie

Pentru a simplifica întreținerea regulată, verificările de diagnosticare se pot face prin intermediul ecranului de afișare. Elementele de întreținere de rutină sunt accesibile de la nivelul solului, iar poziționarea longitudinală a motorului și capota mare asigură un acces facil la motor, la unitatea de răcire și la componentele hidraulice. Unitatea de răcire este adecvată pentru temperaturile ridicate din mediul ambiant, iar ventilatorul hidraulic variabil nu permite pătrunderea de reziduuri în centrii de răcire, poziționați vertical.

Sistemul Product Link™, parte a tehnologiilor LINK, conectează wireless proprietarii la echipamentele lor, oferind acces la datele utilajului, cum ar fi localizarea, ore, consumul de combustibil, timpii de inactivitate, evenimente și coduri de diagnosticare, pentru analiză și raportare. Informațiile oferite de tehnologiile LINK ajută la luarea deciziilor bazat pe fapte, contribuind la creșterea eficienței și la scăderea costurilor de exploatare și deținere.

TH357DTH408DTH3510D
Putere, CP111-12483-106 (111-142)83-106 (111-142)
Înălțime de ridicare, max., mm7 0007 6009 800
Capacitate de ridicare, max., kg3 5004 0003 500
Greutate de operare, kg *7 9398 5269 149
Forţă de tracţiune, kN **929292

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *