INCARCATORUL FRONTAL CAT 988K XE

Încărcătorul frontal cu acționare electrică oferă o eficiență totală cu 25% mai mare și o productivitate cu până la 10% mai mare în aplicațiile de încărcare și transport decât liderul din industrie – 988K.

Completând seria de utilaje XE, noul Cat 988K XE este primul încărcător frontal pe roți de la Caterpillar cu sistem de acționare electric. Deoarece oferă productivitate ridicată în toate aplicațiile de încărcare, modelul 988K XE este recomandat pentru cele mai solicitante șantiere, acolo unde eficiența consumului de combustibil face diferența în costurile totale de operare.

Noul încărcător dispune de tehnologia ”switched reluctance” (SR) și valorifică peste 15 ani de experiență in transmisie electrică și peste 4 ani de teste stricte într-o serie de aplicații.

Eficiență maximă & productivitate

Asigurând o încărcare mai bună a camioanelor și o eficiență ridicată de încărcare și transport, noul 988K XE crește eficiența cu 25% per total și cu până la 49%, în aplicațiile de încărcare cu material dens, comparativ cu modelul 988K. Acest lucru reduce costurile și ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a amprentei de carbon. Totodată, studiile de producție Caterpillar arată că noul încărcător oferă o productivitate cu până la 10% mai mare în aplicațiile de încărcare și transport.

Noul Cat 988K XE vine cu o gamă de capacități ale cupei de la 4,7 mc până la 13 mc. Sarcina utilă standard ajunge la 11,3 tone, atunci când încărcătorul lucrează cu material dens, și la 14,5 tone, cu material afânat. Seria Advansys de piese de uzură (GET) protejează componentele cupei și reduce costurile de exploatare, astfel încât în cadrul operațiunilor să se obțină maximum de performanță de la utilaj.

Intervale extinse de service și costuri de proprietate scăzute

Tehnologia de acționare electrică de la Cat de pe noul model 988K XE reduce costurile generale de întreținere, crescând totodată durata de viață a motorului. Oferind intervale lungi de 2.000 de ore de schimbare a uleiului, încărcătorul frontal cu acționare electrică utilizează cu 40% mai puțin ulei pentru trenul de rulare.

Motorul de acționare SR, generatorul și invertorul sunt construite astfel încât să reziste pentru un al doilea ciclu de viață al motorului, cu o întreținere minimă.

Operare similară, productivitate mai mare

Modificările ușoare de la interiorul cabinei noului 988K XE oferă operatorilor funcțiile cunoscute și senzația conducerii unui 988K. În același timp, operatorii vor experimenta o mai bună manevrabilitate și ușurință în funcționare.

Tehnologia standard Cat Product Link oferă monitorizarea la distanță a datelor prin intermediul interfeței VisionLink, astfel încât personalul poate fi informat cu privire la principalele datele de operare ale mașinii. Consumul de combustibil, rapoartele sarcinii utile, memento-uri de service programate, alertele de coduri de eroare și diferite rapoarte de productivitate, toate sunt disponibile pentru a ajuta la îmbunătățirea managementului utilajului. În plus, sistemul integrat VIMS (Vital Information Management System) furnizează operatorului date de operare, precum consumul de combustibil în timp real și eficiența consumului de combustibil, prin intermediul unui display tactil interactiv.

Noul încărcător frontal Cat 988K XE este echipat cu o serie de soluții tehnologice care să-i crească eficiența și disponibilitatea.

Sistemul de Cântărire Dinamică Cat (Cat Production Measurement – CPM) aduce cântărirea sarcinii utile în cabină, la îndemâna operatorului, astfel încât să poată lucra mai productiv și cu exactitate. Sistemul CPM oferă moduri avansate de cântărire, care ajută la precizia determinării încărcăturii utile și mărește viteza ciclului de încărcare.

Sistemul opțional de Monitorizare a Presiunii în Anvelope (TPMS – Tire Pressure Monitoring System) este o funcție Cat complet integrată care permite operatorilor să monitorizeze presiunea din fiecare roată. Acesta este disponibil prin intermediul display-ului VIMS, iar operatorul poate vizualiza rapid presiunea fiecărei anvelope și poate lua măsuri atunci când este nevoie pentru a reduce uzura și a crește durata de viață.

Specificații tehnice încărcător frontal 988K XE

MotorCat C18 ACERT
Putere brută (SAE J1995)588 hp (439 kW)
Masa operațională – Standard52 781 kg
Masa operațională – High Lift54 258 kg
Sarcina nominală – Standard (material dens / afânat)11.3 t / 14.5 t
Sarcina nominală – High Lift (material dens / afânat)11.3 t / 14.5 t
Gama de capacități ale cupei4.7-13 m3
Înălțimea de descarcare – configurație standard3 492 mm
Înălțimea de descărcare – configurație High Lift3 885 mm

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *