LANSATOARE DE CONDUCTE PL72, PL83, PL87

Lansator

Noile lansatoare de conducte, Cat® PL72, PL83 si PL87, se evidentiaza prin puterea superioara si fiabilitatea crescuta. Modelele integreaza un tren de putere Cat cu directie diferentiala si dispun de un sistem hidraulic electronic. Controlul functiilor de ridicare este realizat prin operarea unui singur joystick.
Utilajul foloseste mai multe vinciuri cu viteze variabile, independente, pentru diferite atasamente. Pentru a se obtine o performanta de lucru optima, utilajul are un centru de greutate  coborat, datorita unui sistem imbunatatit de contragreutati.
Protectia operatorului este asigurata de cadrele Roll-over Protection Structure (ROPS), fiind disponibile atat modele deschise, cat si modele inchise. Noua cabina a lansatoarelor de conducte CAT este presurizata si integreaza aracteristici noi care sporesc confortul operatorului si permit o operabilitate ridicata.
CAT® PL72, PL83 si PL87 au fost construite pentru a corespunde standardele industriei. Modelele dispun de o capacitate mare de ridicare, pot functiona optim pe terenuri inclinate, sunt usor de operat, ofera o performanta mare si sunt transportabile. Puterea de ridicare variaza in functie de model: PL72 – 40,823 kg, PL83 – 77,111 kg si PL87 – 97,972 kg. 
Modelul PL72 foloseste un motor Cat C9.3 ACERT ce dezvolta o putere maxima de 257 cai putere, 192 kW. Modelele PL83, respectiv PL87 folosesc motoare Cat C15 ACERT, ce dezvolta o putere maxima de 363 cai putere, 271 kW. Ambele tipuri de motoare sunt construite conform standardelor de emisie U.S. EPA Tier 4 Final/EU Stage IV. 

PL

Fiabilitate mare, componente de ridicare eficiente

Troliul compact al noilor utilaje – componenta responsabila pentru deplasarea in sens vertical a sarcinilor – foloseste frane pe disc, pentru o oferi o mai buna functionare si o mai buna retentie pozitiva a atasamentelor. Design-ul modular al troliurilor permite realizarea operatiilor de intretinere direct pe teren. Segmentele ce asigura contragreutatile au fost create pentru a oferi o performanta maxima la ridicare. Daca se considera necesar, acestea pot fi extinse, hidraulic. Atasamentele noilor modele au un design ingust care permite operatorului sa aiba o vizibilitate extinsa. Rulmentii folositi de atasamente au o durata mare de viata si pot fi schimbati cu usurinta. Modelele PL83 si PL87 sunt disponibile in doua configuratii: brat de 7,31 m, respectiv brat de 8,53 m. Modelul PL72 vine, de asemenea, in doua configuratii: brat de 6,1 m, respectiv brat de 7,3 m.

Confort sporit pentru operator

Lansator conducte

Noile lansatoare de conducte dispun de caracteristici ce au rolul cresterii gradului de confort al operatorului. Astfel, cabina este mai bine izolata fonic, dispune de cotiere reglabile, iar scaunul poate fi incalzit sau ventilat. Informatiile de diagnostic sunt afisate pe un ecran integrat, operatorul avand posibilitatea de a crea profiluri individuale si seta parametrii operationali. Cabina inchisa disponibila pentru modelele Cat® PL72, PL83 si PL87 a fost special dezvoltata de Caterpillar pentru lansatoarele de conducte. Cabinele pot fi transportate separat cu ajutorul camioanelor, sigilate, fiind furnizate cu aer sub presiune. Suprafetele de sticla expansive permit o vizibilitate extinsa operatorului. Cabina dispune si de un luminator de dimensiuni mari, care permite urmarirea de catre operator a atasamentelor.

Controlul utilajelor se face rapid si intuitiv, operatorul poate folosi pentru majoritatea sarcinilor un singur joystick. Printre sarcinile ce pot fi realizate se numara: controlul atasamentelor, pozitia componentelor de contragreutate, transmisia si directia. 

Noile modele sunt echipate din fabrica pentru a putea fi folosite impreuna cu un indicator de sarcina. Datorita sistemului Cat Product Link™, flota de utilaje va putea fi monitorizata de la distanta, sistemul oferind informatii precum: coduri de diagnostic, locatia unde se afla utilajul, nivelul de combustibil, timpii de lucru realizati sau purtarea sau nu a centurii de siguranta. Siguranta, intretinere

Pentru o mai mare siguranta, utilajele folosesc o camera retrovizoare wide, care permite operatorului sa aiba o vizibilitate extinsa. Mai mult, noile modele dispun de un sistem care detecteaza prezenta operatorului in cabina. Atunci cand senzorii detecteaza ca operatorul nu se afla pe scaunul de control, acestia opresc utilajul si blocheaza power train-ul, pentru a se evita miscarile neintentionate.

Pentru a facilita procesele de intretinere, utilajele folosesc porturi hidraulice de presiune care permit o analizare si o monitorizare rapide. Radiatorul, racitorul de aer si racitorul de ulei hidraulic sunt pozitionate sub un singur panou, design care permite realizarea unei intretineri facile si rapide.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *