MH3022 SI MH3024, NOUA GENERATIE

MH3022 si MH3024 fac parte din generatia noua de excavatoare de manipulare materiale Cat®, clasa de peste 20 de tone.

MH3022 si MH3024 folosesc un motor nou si un sistem hidraulic reproiectat, cele doua imbunatatiri conducand la o reducere a consumului de combustibil de pana la 10%, fata de predecesoarele lor M318D MH, respectiv M322D MH. Noile modele suporta o gama variata de atasamente, cabine securizate si sisteme de deplasare mobila, care le permit sa lucreze eficient in medii precum: industrial, de reciclare deseuri, forestier – manipulare a bustenilor sau portuar – manipulare a marfurilor pe barje. 

Studiile intensive realizate de Caterpillar pe teren, la clienti, imbunatatesc continuu design-ul si performantele acestei game de excavatoare. Astfel, noile modele au costurile operationale reduse si ofera maximum de satisfactie clientilor, pastrand in acelasi timp toate valorile Cat dovedite in timp: calitate superioara si fiabilitate extinsa. De asemenea, Cat® MH3022 si Cat® MH3024 integreaza caracteristici si tehnologii performante, precum: Cat Smartboom™, sistem hidraulic load-sensing si o pompa dedicata motorului de rotire.

EXCAVATOR Cat

Eficienta consumului de combustibil si durabilitate

Modelele MH3022 si MH3024 folosesc motoare Cat C7.1 ACERT de 169 CP (126 kW, 171 PS) si au o greutate operationala de 25, respectiv 28,3 tone. Motorul indeplineste standardele de emisie EU Stage IV si dispune de caracteristici ce imbunatatesc randamentul cuplului si ofera un raspuns rapid la modificarile de sarcina.

Tehnologiile dedicate emisiilor includ: sistemul de reducere a noxelor Cat NOx-reduction, reducerea catalitica selectiva, catalizatorul de oxidare diesel, filtrul de particule diesel (DPF) si sistemul de injectie directa common-rail (rampa comuna). Filtrul de particule DPF foloseste un sistem de regenerare pasiva, ce nu necesita interventia operatorului. Astfel, nu este necesara intreruperea ciclului de lucru. 

Atunci cand motorul nu functioneaza pentru o anumita perioada de timp, acesta este oprit de catre un sistem automat. Acest proces contribuie si el la reducerea consumului de carburant. Mai mult, modul Eco a fost si el imbunatatit. Atunci cand este activat, viteza motorului este redusa fara a influenta puterea dezvoltata. Astfel, este posibila o crestere a eficientei, fara a compromite performanta.  

Confort si siguranta

Exteriorul celor doua modele a fost complet restilizat. Cabina operator a fost imbunatatita prin dotarea cu un sistem de ventilatie ce permite atingerea unui nivel de presurizare mare, usi mai mari ce ofera o mai buna vizibilitate, un parbriz nou cu stergatoare laterale si oglinzi cu optiune de incalzire. De asemenea, noua cabina dispune de un deflector de ploaie, o trapa mai mare, o camera retrovizoare standard (dispusa intr-una dintre cele doua contragreutati), o camera de monitorizare a partii laterale si un monitor de vizionare integrat in interiorul cabinei. Atunci cand este necesar, pot fi puse la dispozitie si grilaje de protectie, ce ofera operatorilor o protectie suplimentara.

In interiorul cabinei, zgomotul este de doar 71 dB(A), iar nivelul vibratiilor a fost redus. 

Excavatoare manipulare materiale Cat

Operare, mentenanta si service facil

Un sistem automat, atunci cand este activat de catre operator, masoara parametrii, blocheaza oscilatia osiei si activeaza franele de serviciu, pregatind utilajul de functionare. Aceasta caracteristica creste productivitatea si reduce nivelul de oboseala al operatorului, prin eliminarea nevoii de a apasa frana. Frana si blocarea osiei sunt eliberate automat atunci cand operatorul apasa pedala de deplasare. 

La fel ca la modelele din seria anterioara de excavatoare manipulatoare de materiale, motorul este montat longitudinal, impreuna cu sistemul de racire. Toate sistemele de racire sunt acum grupate in acelasi compartiment, iar condensatorul poate fi inclinat fara a avea nevoie de niciun instrument pentru a putea fi curatat cu usurinta. 

Pachetul de protectie, ce include un prefiltru aer motor si un grilaj subtire de protectie, poate oferi o siguranta suplimentara atunci cand se lucreaza in medii periculoase.  

Integrarea de tehnologii Cat Connect

Pentru a veni in ajutorul utilizatorilor care doresc obtinerea unei eficiente sporite in lucru al MH3022 si MH3024, Cat Connect pune la dispozitia lor tehnologiile LINK si DETECTProduct Link™ ajuta proprietarii flotei sa urmareasca locatia utilajelor, orele de lucru, consumul de combustibil, timpii morti, evenimentele si sa parcurga codurile de diagnostic, de oriunde, oricand. Rapoartele transmise wireless prin intermediul interfetei VisionLink® ajuta managerii sa reduca costurile de detinere si de operare. 

Versatilitate si unelte de lucru 

MH3022 si MH3024 pot fi configurate cu brat variabil brat monobloc sau un brat pentru manevrarea materialelor si pot fi echipate cu diferite balansiere, cuploare rapide si instrumente de lucru. 

Tinand cont de faptul ca este critic pentru productivitate si eficienta ca instrumentele de lucru sa fie compatibile cu utilajele, o mare varietate de unelte Cat dedicate saparii, sortarii sau manevrarii diferitelor materiale sunt oferite spre achizitionare. Presiunea si debitul hidraulic pot fi ajustate cu usurinta din interiorul cabinei. Astfel, operatorul poate modifica comportamentul utilajului si il poate personaliza, in functie de preferintele personale.

SPECIFICATII TEHNICE: 

• Engine Cat C7.1 ACERT

• Putere neta, MH3022 & MH3024 169 hp (126 kW, 171PS)

• Standarde de emisii US Tier 4 Final/ EU Stage IV

• Greutate operationala, MH3022* 22,7 tone metrice / 25 tone

• Greutate operationala, MH3024** 25,7 tone metrice / 28,3 tone

* MH3022 – este echipat cu un brat de manipulare materiale de 6,4m, balansier pentru manipulare materiale de 4,9m si cauciucuri solide.

**MH3024 – este echipat cu un brat de manipulare materiale de 6,8m, balansier pentru manipulare materiale 5,9m si cauciucuri solide. 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *