MONITORIZAREA OBOSELII OPERATORILOR

Cu o experienta vasta in dezvoltarea de cabine specializate si accesorii de protectie dedicate operatorilor, Caterpillar trece astfel la un nou nivel. Serviciul lansat permite managerilor sa analizeze atat informatii cu privire la utilaje, cat si date legate de starea fizica a operatorului. Centrul de monitorizare Caterpillar poate functiona 24/7 si are rolul de a corela date despre starea de sanatate a operatorilor cu informatii legate de utilaje. In urma analizarii acestora, serviciul ofera managerilor informatii cu privire la gradul de oboseala al operatorilor si realizeaza analiza tuturor factorilor de distragere ce pot afecta operatiunile. 

“Clientii nostri doresc ca interactiunea dintre operatori si utilaje sa fie imbunatatita, iar factorii care influenteaza securitatea si productivitatea sa fie usor de analizat. Aceasta noua solutie de ultima generatie le ofera clientilor oportunitatea de a reduce factorii de risc si de a creste nivelul de productivitate. Prin intermediul acestui serviciu, Caterpillar devine alegerea optima pentru toti clientii care doresc sa aiba la dispozitie o solutie ce le poate creste valoarea business-ului”, a declarat Tim Crane, Caterpillar Safety Services Manager.

Solutia Caterpillar permite tehnologiilor de ultima generatie sa fie folosite in parametrii optimi. Sistemul Driver Safety System (DSS™) dezvoltat de Seeing Machines (partener Caterpillar) integreaza o camera de monitorizare amplasata in cabina operatorului si un sistem de alarma ce se activeaza in cazul in care este detectata o stare de oboseala a operatorului sau al altor factori perturbatori. Evenimentele sunt analizate de catre niste module de analiza. Solutia este completata de o bratara inteligenta Cat® Smartband, dezvoltata impreuna cu Fatigue Science, ce are rolul de a monitoriza durata somnului operatorilor si calitatea acestuia. Aceste date ajuta la reducerea riscurilor cauzate de factorul uman.

Sistemul DSS si bratara inteligenta fac parte din setul de instrumente menite sa ajute clientii sa imbunatateasca nivelul de siguranta al angajatilor, prin constientizarea faptului ca unii factori sunt naturali, inevitabili, iar altii pot fi preveniti, daca sunt identificati din timp. 

Prin combinatia datelor dintre DSS/Smartband, ce ofera informatii legate de operatori, cu cele legate de utilaj, oferite prin intermediul sistemelor EMSolutions, Cat MineStar™ si Cat Vital Information Management System (VIMS™), managerii pot avea o viziune complexa asupra factorilor de stres, de oboseala si de distragere, ce pot afecta productivitatea si profitabilitatea. Actiuni precum producerea de pagube materiale, consumul crescut de combustibil sau uzura rapida a cauciucurilor sunt deseori direct proportionale cu gradul de oboseala al operatorilor. 

“Tehnologia este doar unul dintre factorii responsabili de cresterea productivitatii si a nivelului de siguranta al operatiunilor. De multe ori, tehnologiile nu ofera solutiile dorite pentru ca nu iau in calcul considerentele culturale. Solutiile de siguranta de la Caterpillar aduc laolalta managerii si operatorii, pentru ca impreuna sa poata atinge un nou nivel de excelenta”, a declarat George Taylor, Vice President al Caterpillar Customer Services Support Division. 

Pentru a afla mai multe despre solutiile Caterpillar dedicate reducerii oboselii si factorilor de distragere a operatorilor, accesati safety.cat.com/fatigue.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *