NOILE EXCAVATOARE PE ROTI, CU RAZA COMPACTA DE ROTIRE

Excavatoarele pe roți M315F & M317F se mişcă rapid pe şantier, au performanțe ridicate, costuri reduse de funcţionare și oferă confort operatorului.

Cat M315F Rototilt

Excavatoare pe roți Cat® M315F și M317F cu rază compactă de rotire se alătură recent lansatei serii F de excavatoare pe roți Cat, reflectând același concept de design orientat spre client ca al modelelor cu rază convenţională, dar oferind clienților posibilitatea de a opta pentru dimensiuni mai compacte. Noile modele nu fac compromisuri în ceea ce privește puterea, performanța sau stabilitatea, comparativ cu modelele standard (non-compacte), și dispun de forțe mari de rupere și capacități superioare de ridicare.

Cat M315F și M317F oferă o gamă largă de configurații, incluzând opțiuni ale trenului de rulare, lungimi diferite ale balansierului și tipuri de braț, pentru a se potrivi unor aplicații specifice. Braţul ”offset” permite săparea în apropierea pereților și a structurilor, nivelarea din mers şi săparea sub utilităţile existente, fără a le avaria. Brațul cu unghi variabil, care oferă o vizibilitate optimă pe partea dreaptă şi echilibru de rulare, este cea mai bună alegere pentru ridicări grele.

Unghiurile largi de direcție și raza optimă de virare facilitează manevrarea și simplifică repoziționarea mașinii. Joystick-ul de direcție disponibil ușurează mai mult manevrarea, permițând operatorilor să menţină ambele mâini pe joystick-uri și să continue să lucreze, chiar și atunci când utilajul se deplasează.

Versatilitatea unui „tool carrier”

M315F şi M317F sunt proiectate ca „tool carriers”, având toate sistemele necesare pentru schimbarea ataşamentelor în doar câteva secunde, direct din cabină. Inclisiv linii hidraulice auxiliare de presiune medie şi înaltă, sistem automat hidraulic de cuplare rapidă Auto-Connect şi un sistem de control al echipamentului prin intermediul monitorului. Interfața de comandă a echipamentului permite programarea mașinilor cu pentru până la zece setări diferite de debit/presiune, pentru a putea folosi o gamă largă de ataşamente de lucru Cat.

Funcțiile auxiliare specifice sunt atribuite joystick-ului și pedalei de picior, permițând operatorului să aleagă direct, prin intermediul monitorului, ce buton și/sau cursor (slider) este preferat pentru o anumită unealtă de lucru. Iar pentru o versatilitate şi mai mare, excavatoarele M315F şi M317F pot fi echipate din fabrică să folosească cu uşurinţă noul rototilt Cat, care permite cuplarea directă a uneltelor de lucru și asigură o rotație la 360 de grade.

La noile modele, controlul echipamentului de lucru este asigurat de un sistem hidraulic de detectare a sarcinii proiectat pentru a oferi cicluri rapide, capacităţi generoase de ridicare și forțe mari pentru cupă și balansier. Utilajele au pompe speciale pentru funcția de rotire şi pentru funcţiile de implementare, rezultând mişcări combinate mai rapide şi mai line. Sistemul hidraulic reduce, de asemenea, solicitările asupra motorului, potrivind debitul în funcţie de cererea de sarcină, ceea ce se traduce printr-un consum mai mic de combustibil.

Cat M315F

Putere şi performanţă

Motorul Cat C4.4 ACERT™ de 112 kW (150 CP) este conform cu normele de emisii EU Stage IV şi include un sistem de post-tratare ce necesită doar umplerea periodică a rezervorului cu lichid de evacuare diesel (DEF). Tehnologia privind emisiile include sistemul Cat de reducere a oxizilor de azot (NOx), sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR), catalizatorul de oxidare diesel (DOC), filtrul de particule diesel „fit for life” (DPF) şi sistemul de injecţie cu rampă comună cu presiune ridicată (Common Rail).

Motorul C4.4 ACERT oferă un răspuns rapid la schimbarea sarcinilor, asigurând o putere constantă. Acesta este conceput pentru a oferi performanțe puternice și fiabile în toate situațiile de operare, indiferent că este vorba de lucrări utilitare în zone urbane, construcții de drumuri sau proiecte terasiere mai ample care implică lucrări grele de săpare și ridicare.

Pentru o eficiență optimă a consumului de combustibil, noile mașini sunt dotate cu funcţia Automatic Engine Speed Control, ce reduce turația motorului atunci când nu este necesară puterea maximă. Un sistem de decuplare a motorului inactiv economisește combustibil prin oprirea lui după un interval prestabilit de mers în regim de relanti. În plus, modul Eco Mode reduce turația motorului pentru a economisi combustibil, fără însă a afecta puterea şi performanţă. Modul automat „shift-to-travel” optimizează performanța transmisiei, în timp ce conservă combustibilul, iar sistemul de răcire dispune de un ventilator cu turație variabilă pentru economii suplimentare de combustibil.

Confort şi siguranţă

Excavatoarele M315F şi M317F împart aceeaşi cabină spaţioasă şi confortabilă cu modelele convenţionale (non-compacte), dispunând de dotări precum controlul automat al climei şi aer condiţionat, coloană de direcţie reglabilă, scaun complet ajustabil şi reglarea sensibilităţii pentru joystick-uri şi celelalte comenzi.

Cabina operatorului cu structură de protecție la rostogolire (ROPS) este presurizată, pentru a păstra mediul de lucru fără praf şi a reduce nivelurile de zgomot și de vibrații, şi asigură o vizibilitate extinsă, având ușă din sticlă securizată, oglinzi cu unghi larg și un plafon generos din sticlă laminată. Excavatoarele cu roți din seria F includ, de asemenea, un sistem antifurt cu cod PIN.

Pachetul standard de iluminat include o lumină pentru camera standard din partea dreaptă, o lampă pe contragreutate pentru camera video din spate, trei lămpi de lucru montate pe cabină și o lumină amplasată pe braț. Lămpile LED sunt standard, asigurând o iluminare îmbunătățită, un consum redus de energie și o durată de viață mai lungă. Camera video de pe partea dreaptă are un monitor color separat în cabină, care poate afișa simultan şi imagini ale camerei retrovizoare.

M315F și M317F au un nou sistem de pilot automat (Cruise Control), iar sistemul automat de blocare a frânei/axei detectează când frâna de serviciu și puntea trebuie blocate sau deblocate și gestionează acea operațiune pentru operator. Funcțiile automate de blocare a rotirii și deplasării elimină nevoia eliberării pin-ului de blocare a rotirii.

Fleet Management

Tehnologiile Cat LINK, precum sistemul avansat telemetric Product Link™, furnizează wireless un flux constant de informații, printre care: localizarea, orele de funcţionare, consumul de combustibil, timpul de inactivitate și codurile de diagnosticare. Datele Product Link sunt accesibile prin intermediul interfeţei online VisionLink şi sunt esenţiale pentru furnizarea informaţiilor necesare luării deciziilor în timp util şi pe baze concrete, pentru îmbunătăţirea eficienței la locul de muncă, creșterea productivității și scăderea costurilor.

Mentenabilitate  

Motorul amplasat longitudinal pe noile modele are un pachet de răcire montat în față, accesibil de la nivelul solului, la fel ca toate punctele zilnice de întreținere. Ventilatoarele de răcire sunt grupate în același compartiment, iar condensatorul poate fi înclinat (fără a fi nevoie de scule) pentru a ușura curățirea. Lubrifierea automată centralizată (Auto-lube) este ca dotare standard, iar pompa electrică de realimentare cu combustibil elimină umplerea filtrelor înainte de instalare.

Noile excavatoare Cat M315F şi M317F sunt disponibile deja de la începutul lui 2017.

Specificații

 M315FM317F
MotorCat C4.4 ACERTCat C4.4 ACERT
Putere netă, hp (kW)** ISO9249150 (112)150 (112)
Masa operațională, kg16.090 – 17.56017.100 – 19.050
Viteza max., km/h3030

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *