OPERAREA LA DISTANTA A BULDOZERULUI D8T

Sistemul Cat de control la distanță pentru buldozere, Cat® Command, este disponibil acum pentru buldozerele D8T. Sistemul contribuie la sporirea siguranței și eficienței, permițând operatorului să controleze buldozerul de la distanță, folosind o consolă compactă-portabilă sau o stație de operare comodă. Prin adăugarea de sunet și de imagine video la sistem, stația de operare poate fi folosită dintr-o locație fără vizibilitate directă asupra zonei de lucru.

Operare buldozer Cat

Sistemul Cat® Command pentru buldozere a fost testat prin mii de ore de operare a  buldozerelor Cat D10T și D11T care lucrează în mine din întreaga lume. Aceeași tehnologie este acum disponibilă pentru D8T, un utilaj esențial pentru construcții și lucrul cu agregate.

Consola este recomandată pentru activități de scurtă durată, cum ar fi lucrări de curățare în pantă și săpături, stabilizarea alunecărilor de teren și lucrul în orice zonă care prezintă riscuri crescute. Stația de operare de la distanță permite operatorului să lucreze așezat, dintr-o poziție confortabilă, folosind comenzi familiare – departe de zona activă de lucru. Stația asigură operarea eficientă indiferent de diversitatea condițiilor de pe șantier. Vizibilitatea directă pe distanțele de control poate ajunge și la 400 de metri.

Stația propriu-zisă este concepută după cabina utilajului, cu toate comenzile ergonomice, alarme și caracteristici de operare existente pe un buldozer. Sistemul poate fi echipat pentru operarea cu vizibilitate directă sau pentru operarea de la distanță cu ajutorul unor date video și audio primite de pe șantier și de la buldozer. Design-ul stației de operare de la distanță permite configurarea pentru transportul cu remorcă sau camion, ceea ce o face foarte adaptabilă.

Operarea de la distanță permite utilizarea buldozerelor în orice situație care prezintă potențiale riscuri pentru siguranță și sănătate. Pe lângă lucrul pe terenuri în pantă sau periferice, alte aplicații includ pante abrupte, exploatarea de iazuri și operațiuni de drenare și defrișări agresive. Operarea de la distanță permite, de asemenea, buldozerului să continue producția imediat după detonare, fără a aștepta ca aerul să se curețe.

Integrarea deplină cu sistemele de pe utilajele Cat permite un control uniform și precis, care au ca rezultat o eficiență superioară.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați sau să vizionați filmul Caterpillar.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *