PLUS DE PUTERE CU CAMIOANELE CAT

Noua serie C2 de camioane articulate Cat® include 3 modele: Cat 725C2 cu motor de 314 CP și Cat 730C2 plus Cat 730C2 EJ cu motoare de 367 CP, ultimul fiind dotat cu benă de tip ejector. Sarcinile utile nominale sunt de 24 tone pentru modelul 725C2 și de 28 tone pentru cele două modele mai mari. Sistemul de tracțiune automată standard asigură funcționarea eficientă a noilor modele, care, față de modelele precedente, oferă un plus de productivitate, costuri de operare mai mici și putere la roată sau forță de retard mai mare.

GRUPUL MOTOPROPULSOR

Camion articulat pentru cariere si balastiere

Un filtru de particule diesel și un sistem de reducere catalitică selectivă asigură post-tratarea emisiilor conform normelo internaționale Tier 4 Final.

Transmisia Cat de tip Powershift 6F/1R modulează electronic presiunile de cuplare a ambreiajului pentru o schimbare rapidă și ușoară a vitezelor. Tehnologia APECS (Strategia de Control Electronic Avansat al Productivității) integrată, îmbunătățește accelerația, menține blocarea convertizorului de cuplu (și viteza la sol) pe durata schimbării treptei de viteză, asigură menținerea automată a vitezei și modifică punctele de schimbare a treptei de viteză pentru a se adapta condițiilor de funcționare. Printre beneficiile nete se numără: productivitatea ridicată, un control optim și economie crescută de combustibil.

Pentru controlul vitezei la coborârea pantei, modelele 730C2 și 730C2 EJ utilizează o frână de motor cu compresie, care asigură cu 60% mai multă forță de retard decât la modelele anterioare. Modelul 725C2 folosește un retarder cu patru moduri de operare. Ambele sisteme gestionează în mod eficient viteza și minimizează aplicarea frânei de serviciu pentru o durată de viață prelungită a frânelor.

Toate cele trei noi modele din Seria C2 sunt dotate cu tracțiune integrală 6×6 și sunt prevăzute cu sistem de blocare a diferențialelor de pe punți si dintre punți, prin cuplaje cu discuri umede. Blocarea se activează automat, în mișcare, și se aplică proporțional, sistemul de blocare fiind angrenat doar cât este necesar pentru a menține tracțiunea în condiții nefavorabile, fără niciun aport din partea operatorului. De asemenea, gama de utilaje C2 are frâne cu discuri umede și acționare pe toate axele. Sistemul etanș împiedică pătrunderea resturilor și prelungește durata de viață a frânelor.

STRUCTURI SI SUSPENSII

Camion articulat Cat pentru cariere

Noile modele din Seria C2 sunt echipate cu structuri de șasiu deja testate pe seriile anterioare, care asigură durabilitatea pe termen lung în aplicații solicitante. Șasiul față este construit din structuri casetate longitudinale, iar cadrul din spate folosește o construcție rectangulară casetată pentru a reduce punctele de presiune. Articulația șasiului păstrează structura durabilă din două piese, cu un cap din oțel turnat, fixat pe un ax din oțel forjat extrem de rezistent, care asigură o conexiune strânsă și sigură între cele două părți ale șasiului.

Suspensia în trei puncte de pe față cu amortizoare ulei/azot și suspensia de pe spate cu balansier absorb în mod eficient impactul la rulare, permițând deplasarea în condiții de siguranță și la viteză mare. Noul design al caroseriei benei, din oțel rezistent la uzură, cu duritate Brinell HB450, pentru o rezistență sporită la impact și abraziune, vine cu un concept de curgere divergentă care asigură o basculare completă și reduce la minim resturile de material nedescărcat. Datorită formei marginilor benei se reduc scurgerile de material în zona de încărcare, iar bara de protecție frontală complet sudată și scutul aplicat pe toată lățimea asigură o protecție sporită a utilajului.

CABINA OPERATORULUI

Cabina spațioasă cu două locuri dispune de un scaun reglabil pentru operator, cu suspensii pneumatice; un scaun de dimensiuni normale, orientat cu faţa spre direcţia de mers pentru formator; volan telescopic înclinabil și un panou de bord rotunjit cu butoane aflate la îndemâna operatorului. Un ecran color cu utilizări multiple afișează informații legate de operare, precum și imagini de la camera retrovizoare atunci când este activată.

Capota joasă, înclinată, de pe noile modele, împreună cu poziția centrală a operatorului și geamul de dimensiuni extinse asigură o vizibilitate panoramică excelentă. Comenzile intuitive și ușor de folosit contribuie la operarea în condiții de siguranță și la confortul operatorului.

SIGURANTA SI FIABILITATE

Farurile și semnalizatoarele (montate lateral pe utilaj) împreună cu lămpile de poziție cu LED montate sus cresc siguranța la locul de muncă pe timp de noapte. Un sistem elaborat de mânere, suprafețe antiderapante, și oglinzi mari, cu unghi larg (cu încălzire opțională), cresc și mai mult siguranța generală.

Pentru operarea în condiții de siguranță, cabina este prevăzută cu structură de protecție ROPS/FOPS. Un sistem de direcție secundar electro-hidraulic se activează automat în situații de presiune scăzută. Frâna de parcare cu aplicare cu resort este acționată hidraulic. Comutatoarele externe pentru întreruperea alimentării cu combustibil și deconectarea electrică sunt ușor accesibile de la exteriorul utilajului.

Capota electrică este ridicată și coborâtă prin intermediul unui comutator din cabină și oferă acces amplu la punctele de service de rutină, iar radiatorul montat în partea din spate a cabinei (cu lichid de răcire cu durată lungă de viață) permite accesul ușor pentru curățare. Cabina se înclină pentru a permite accesul la transmisie, arborii de transmisie și la componentele hidraulice, iar centrul de service electric din cabină asigură un port de alimentare, un conector de diagnosticare și un conector Cat Data Link. Datorită intervalelor de golire mai lungi pentru uleiul de motor și lichidul hidraulic și datorită lagărului roții care nu necesită reglare, se reduc costurile de întreținere.

PRODUCTIVITATE

Sistemul opțional Cat de Măsurare a Producției transmite informații despre sarcina utilă în cabină, ajutând operatorii să lucreze mai productiv și cu acuratețe. Sistemul integrat calculează valorile de sarcină utilă folosind senzori amplasați pe suspensia balansierului și arată când se atinge greutatea țintă, maximizând astfel sarcinile utile și productivitatea, și reducând în același timp supraîncărcarea, o cauză a uzurii premature.

TEHNOLOGIE

Parte integrantă a tehnologiilor LINK, sistemul Product Link™ conectează wireless proprietarii la echipamentele lor, oferind acces la date importante despre utilaj, cum ar fi locațiile, orele, consumul de combustibil, timpul de inactivitate, evenimente și coduri de diagnosticare pentru analiză și raportare prin interfața online cu utilizatorul VisionLink®. Informațiile primite prin tehnologiile LINK și luarea deciziilor pe baze concrete contribuie la creșterea eficienței și scăderea costurilor de deținere și de operare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *