TREI EXCAVATOARE NEXT GEN SURPRIND CLIENTII

Cele trei excavatoare Next Generation de 20 și 23 de tone de la Caterpillar—320 GC, 320 și 323— oferă o combinație unică de caracteristici special concepute pentru a răspunde obiectivelor clienților privind productivitatea și costurile.

Noul Cat® 320 ridică ștacheta în materie de eficiență. Tehnologiile de ultima generație combinate cu costuri mai mici pentru combustibil și întreținere asigură costuri de producție reduse în aplicații grele și foarte grele.

Proiectat pentru aplicații care nu necesită un utilaj de putere foarte mare, noul Cat 320 GC combină într-un mod echilibrat productivitatea și costurile scăzute la combustibil și întreținere. Rezultatul este fiabilitate ridicată și costuri foarte reduse pe ora de lucru.

Cu o productivitate foarte ridicată, noul Cat 323 dispune de tehnologia integrată în standard Cat Connect și de cea mai mare putere și capacitate de ridicare din gamă. Acestor funcții li se adaugă un consum redus de combustibil și costuri scăzute de întreținere, oferind performanțe maxime la cele mai mici prețuri.

Până la 45% eficiență în operare

Echipate din fabrică cu sisteme integrate de ghidare și de cântărire, noile modele Cat 320 și 323 oferă eficiența de operare cu până la 45% mai mare în operațiuni de nivelare față de excavatoarele obișnuite.

Oferind ghidare pentru adâncime, pantă și distanța orizontală până la cotă, sistemul de ghidare Cat Grade 2D îi ajută pe operatori să atingă cota dorită rapid și precis.

Tehnologia standard Grade Assist automatizează mișcările brațului, balansierului și cupei, astfel încât operatorii pot excava simplu și fără efort cu o singură manetă. Sistemul de cântărire Cat Payload asigură obiective precise de sarcină și creșterea eficienței de încărcare, cu cântărire în mișcare și estimări de sarcină utilă în timp real fără balansare, pentru a preveni supra/sub-încărcarea camionului.

Utilizarea funcției E-fence a sistemului îi permite utilajului să funcționeze în siguranță sub structuri sau în apropierea traficului, împiedicând părțile componente ale excavatorului să se miște în afara punctelor stabilite de operator.

Hardware-ul și software-ul Cat LINK™ conectează șantierele la birouri și oferă clienților informații esențiale privind operarea utilajelor.

Până la 25% reducere a consumului de combustibil

Motoarele durabile Cat asigură, pentru cele trei noi excavatoare, o putere nominală de 90 – 121 kW, adaptabilă la sarcină. Utilajele eficiente Next Generation consumă cu până la 25% mai puțin combustibil decât modelele precedente din gamă. Noul mod de operare inteligent (Smart) adaptează automat puterea hidraulică și pe cea a motorului la condițiile de excavare, optimizând consumul de combustibil și performanța. Turația motorului este redusă automat dacă nu există solicitare hidraulică, economisind și mai mult combustibil.

Mai eficient decât sistemele cu un singur ventilator, noul sistem de răcire utilizează ventilatoare electrice multiple, care monitorizează în mod independent uleiul hidraulic, radiatorul și temperaturile turbosuflantei de tip aer-aer, pentru a furniza exact fluxul de aer necesar. Cu un sistem hidraulic nou, conceput pentru capacitatea de reacție și eficiență, modelele Cat 320 GC, 320 și 323 sunt dotate cu  comenzi și o ‘arhitectură” care reduce pierderile de presiune și scade consumul de combustibil. Mai puține linii hidraulice pe excavatoare reduce cantitatea de ulei necesară cu 20%, precum și costurile de exploatare pe termen lung.

Până la 15% reducere a costurilor de întreținere

Oferind intervale de întreținere mai lungi și mai sincronizate, noile excavatoare Cat lucrează mai mult, la un cost mai mic și costuri de întreținere reduse cu până la 15% față de seriile anterioare. Cu o capacitate mai mare, noul filtru hidraulic de retur Cat are o durată de viață de 3.000 de ore, cu 50% mai mult față de filtrele anterioare. Un nou filtru de aer Cat cu prefiltru integrat și filtre primare și secundare extinde durata de viață la 1.000 de ore – o creștere de 100% față de modelele anterioare, în timp ce un nou filtru pentru capacul rezervorului de combustibil prelungește durata de viață la 2.000 de ore. Cele trei filtre ale sistemului de combustibil asigură fiecare un interval de service de 500 de ore.

Toate verificările zilnice de întreținere pentru uleiul de motor, separatorul de combustibil/apă, apa și sedimentele din rezervorul de combustibil și nivelul sistemului de răcire se realizează de la sol, ceea ce face procedura mai rapidă, mai ușoară și mai sigură. Durata de service se reduce datorită poziționării filtrului.

O cabină Next Gen

Toate cabinele excavatoarelor Cat Next Generation sunt dotate cu funcții standard, precum pornirea fără cheie, prin apăsarea unui buton, ecran tactil standard de 203 mm cu taste pentru comenzi, și structuri de protecție la rostogolire (ROPS) antifonate, pentru a oferi operatorului un confort sporit, siguranță și operare în liniște. Butoanele joystick-ului programabile pentru răspuns și configurare permit operatorului să introducă setări de productivitate. Noii stâlpi de suport cu amortizare reduc vibrațiile din cabină cu până la 50% față de modelele anterioare, reducând astfel și oboseala operatorului.

Dotată cu pachete Comfort, Deluxe sau Premium la alegere, noua cabină spațioasă are un design cu profil redus și geamuri mari în față, în spate și în lateral pentru o vizibilitate îmbunătățită în jurul excavatorului. Opțional, operatorul poate beneficia de vizibilitate la 360 de grade prin combinarea imaginilor de la mai multe camere montate pe utilaj. Controlul automat al climatizării menține setările de temperatură din cabină, indiferent de temperatura exterioară. Un radio integrat Bluetooth® cu porturi USB pentru conectarea și încărcarea telefoanelor îi oferă operatorului confortul de acasă. Consola rabatabilă pentru cabinele Deluxe și Premium permite intrarea și ieșirea din cabină cu ușurință.

Pentru mai multe informații despre excavatoarele hidraulice Cat Next Generation, contactați-ne pe office@b-m.ro

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *