Excavatorul Cat 352 UHD, dedicat aplicațiilor de demolare

Excavatorul Cat® 352 UHD are o configurație versatilă, fiind conceput cu două tipuri de brațe – unul pentru demolarea structurilor înalte, altul pentru aplicații de demolare la joasă înălțime și de excavare.  În aplicațiile de demolare, utilajul se bazează pe o serie de atașamente Cat, precum multi-procesoare, graifere, foarfece și ciocane hidraulice.

Schimbarea părții frontale UHD (demolări la înălțime) cu partea frontală scurtă – braț drept sau curbat (excavări), este o operațiune executată în aproximativ 15 minute, de către 2 persoane, fără a fi necesare unelte speciale. Utilajul 352 UHD dispune de un șasiu cu ecartament variabil, acționat hidraulic, precum și de sistemul Cat de monitorizare activă a stabilității. Acesta informează în permanență operatorul dacă poziționarea uneltei de lucru se afla într-un perimetru de lucru sigur și avertizează atunci când sunt atinse limitele de stabilitate.

Parametrii de lucru

Excavator pentru demolari

În configurația UHD (demolări la înălțime), excavatorul atinge o înălțime pe verticală de 28 m, până la punctul de prindere al uneltei de lucru, și o rază de acțiune pe orizontală de 15,8 m, atunci când lucrați cu o unealtă de 3,7 tone. Datorită sistemului de comandă electrohidraulic, excavatorul Cat 352 UHD demolează structuri de opt sau nouă etaje rapid, cu precizie și control.

În configurația cu braț scurt drept, Cat 352 UHD folosește un braț modificat, de 9,1 m si un balansier modificat de 2,9/ 3,35 m. Cu o cupă de 3,08 m3, excavatorul poate atinge o adâncime de săpare de 6,67 m și o rază maximă de acțiune la nivelul solului de 11,8 m.

Modelele 352 folosesc un motor Cat C13 de 408 CP, care respectă normele UE de emisii STAGE V. Motorul C13 poate funcționa cu biodiesel până la B20. Utilajul are trei moduri de putere, ceea ce permite operatorului să adapteze performanțele utilajului la sarcina în lucru; un ventilator hidraulic variabil răcește motorul la cerere, pentru a reduce consumul de combustibil.

Cu brațul scurt, utilajul poate folosi sistemul de control Cat GRADE 2D, funcția „Perimetru de siguranță” și sistemul de cântărire Cat Payload. Sistemul Payload poate transmite datele în VisionLink® ca să puteți gestiona de la distanță obiectivele de producție.

Siguranță și confort pentru operator

Cabina Cat pentru demolări are o structură de protecție FOGS împotriva obiectelor în cădere și include sticlă laminată/ geam stratificat pentru parbriz și acoperiș, cu rezistenta la impact P5A. Cabinele se pot înclina la 30 de grade pentru o vizibilitate optimă a uneltei de lucru și pentru o poziție de lucru mai confortabilă și mai productivă pentru operator. Parbrizul și acoperișul de sticlă sunt dotate cu ștergătoare paralele, monobloc, cu trei setări intermitente la pulverizatorul de apă. Un scaun Premium, cu ventilație și încălzire, este în echiparea standard. Camerele retrovizoare și laterale dreapta, standard, transmit imagini clare pe monitor.

Consola stânga se ridică pentru acces ușor în/din cabină; suporții elastici ai cabinei reduc vibrațiile cabinei cu până la 50%, în comparație cu modelele anterioare de excavator, iar comenzile sunt ușor accesibile. Modelele UHD pot fi echipate cu o cameră pentru unealta de lucru, instalată de către dealerul Cat cu un kit special. Stația radio standard are porturi USB și tehnologie Bluetooth pentru a conecta dispozitive personale și pentru apeluri „hands-free” („mâini-libere”).

În cabină, fiecare buton de pe joystick poate fi programat (mod de putere, răspuns, configurație), iar aceste setări pot fi anulate folosind codul de identificare al operatorului. Funcția de încălzire automată a uleiului hidraulic aduce rapid sistemul la temperatura de operare și ajută la prelungirea duratei de viață a componentelor. Un monitor cu ecran tactil de înaltă rezoluție permite o navigare rapidă, inclusiv prin tutoriale de operare și întreținere.

Întreținere simplificată

Intervalele de service extinse ajută la reducerea costurilor de întreținere. Punctele de control pentru uleiul hidraulic și gurile de scurgere ale sistemului de alimentare accesibile de la nivelul solului facilitează întreținerea de rutină. Durata de viață a filtrelor și intervalele de întreținere pot fi urmărite prin intermediul monitorului din cabină. Toate filtrele de combustibil pot fi schimbate la 1.000 de ore, iar filtrele de ulei și de combustibil sunt grupate pe partea dreaptă a utilajului pentru un acces facil. Filtrul de admisie a aerului la motor, cu prefiltru, are o capacitate dublă de reținere a prafului față de filtrul precedent. Porturile de prelevare a probelor de ulei simplifică întreținerea și permit extracția ușoară a probelor de fluid pentru analiză.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați pe office@b-m.ro sau 0747185657.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *