Miniincaractor pe roti

Uneltele de lucru CAT SMART – Lama Buldozer, Lama Autogreder si Bratul de Excavare – se potrivesc intr-un mod revolutionar cu miniincarcatoarele Cat seria D3

Cele trei noi unelte de lucru Cat SMART lama buldozer, lama autogreder si brat de excavare – sunt concepute pentru a aduce o versatilitate crescuta seriei Cat D3 de miniincarcatoare pe roti (Skid Steer Loaders), miniincarcatoare compacte pe senile (Compact Track Loaders) si miniincarcatoare pe senile (Multi Terrain Loaders). Sistemele de control ale noilor unelte de lucru permit adaptarea cu usurinta la comenzile standard ale utilajului, potrivindu-se cu precizie nevoilor de control recunoscute de functia SMART Attachments.

Lama Buldoezer pentru miniincarcatoare
Miniincarcatoare

Lama Buldozer SMART – disponibila pentru miniincarcatoarele compacte pe senile Cat 279D3, 289D3, 299D3 si 299D3 XE – este proiectata pentru saparea, deplasarea si nivelarea oricarui material folosit ca baza. Lama are partea frontala curbata ceea ce face ca materialul sa se rostogoleasca cotinuu si un design trapezoidal cu laterale ascutite si inclinate pentru a permite taierea neteda a suprafetelor verticale, atunci cand lama este inclinata complet. Miniincarcatorul din seria D3 recunoaste unealta de lucru si deschide pe monitor un meniu special care permite operatorului sa selecteze modul de control al lamei.

Selectarea modului de control al uneltei de lucru modifica functiile standard ale joystick-ului (stanga pentru deplasare, dreapta pentru brat si cupa) si ii permite joystick-ului stanga sa controleze in continuare deplasarea utilajului, in timp ce joystick-ul dreapta actioneaza acum functiile lamei – inclinare (miscarea laterala a joystick-ului), ridicare (miscarea inainte/inapoi a joystick-ului) si unghi (rotirea inainte/inapoi a rolei de sub degetul mare de pe joystick). In plus, operatorul poate selecta fie modul „lift”, fie modul „tilt” pentru a alege care cilindrii (ai bratului de ridicare sau ai cupei) controleaza functiile principale ale lamei, adaptand utilajul pentru a fi mai bun pentru nivelare bruta sau nivelare fina.

Functia ASSIST imbunatateste capacitatea operatorului de a obtine pante mai netede din mai putine treceri, coordonand miscarea utilajului si a lamei pentru a rezulta suprafete drepte. Astfel, operatorul se poate concentra pe impingerea sau taierea materialului, pentru a atinge panta dorita.

Odata activata functia ASSIST sunt activate si alte functii suplimentare ce au legatura cu inclinarea lamei. O functie de memorie ii permite operatorului sa selecteze inclinarea in fata a lamei si sa revina la aceasta setare la simpla apasare a unui buton de pe joystick. Apasarea de doua ori a butonului de memorie va descrie inclinarea lamei memorate in cealalta parte. De asemenea, pentru un plus de confort, apasarea unui buton de pe joystick-ul stanga readuce inclinarea lamei la punctul zero, atunci cand utilajul se afla pe o suprafata plana.

Lama Autogreder cu functie ASSIST

Lama autogreder miniincarcatoare

Noile unelte de lucru SMART, Lamele Autogreder Cat GB120 si GB124  sunt disponibile pentru miniincarcatoarele pe roti si pe senile Cat seria D3. Ca si in cazul lamei buldozer, utilajul  recunoaste lama autogreder si deschide pe display-ul din cabina ecrane speciale de afisare care ofera optiuni pentru controlul uneltei de lucru, permitand joystick-urilor sa fie reconfigurate pentru a indeplini noile functii. Selectarea modului de control al uneltei de lucru permite joystick-ului dreapta sa opereze functiile lamei – inclinare (miscarea laterala a joystick-ului), unghi (rotirea inainte/inapoi a rolei de sub degetul mare de pe joystick) si ridicare (miscarea inainte/inapoi a joystick-ului). Pe display, ecranul de pornire (home screen) afiseaza inclinarea transversala a lamei, precum si unghiul lamei.

Functia ASSIST permite selectarea modelului Cross Slope Right sau Cross Slope Left si mentine setarea inclinarii transversale, independent de unghiul de operare al utilajului. La selectarea modelului Cross Slope Right, miscarea inainte/inapoi a joystick-ului dreapta controleaza partea dreapta a lamei prin ridicarea si coborarea cilindrului de ridicare al uneltei de lucru. Utilajul/unealta de lucru va controla partea stanga a lamei pentru a mentine inclinarea transversala dorita, permitandu-i operatorului sa urmareasca in continuare partea dreapta a lamei. Modelul Cross Slope Left inverseaza aceasta setare.

Pe masura ce lama este inclinata, iar geometria se schimba, unealta de lucru calculeaza si mentine setarea inclinarii transversale. Acesta chiar pastreaza unghiul dorit al inclinarii transversale atunci cand operatorul roteste lama pentru a intoarce brazda de pamant. Afisajele speciale de pe display ale Lamei Aurogreder SMART ofera operatorului feedback cu privire la orientarea uneltei de lucru, afisarea inclinarii lamei, precum si unghiul lamei.

Latimea standard a lamei este de 1990 mm, pentru modelul GB120, si de 2440 mm pentru GB124. Cu aripile optionale extinse, latimea ajunge la 2150 mm, respectiv 2605 mm. La ambele modele, inclinarea lamei este de 15 grade, ridicarea lamei este de 150 mm, iar adancimea maxima de taiere este de 100 mm. Rotile frontale independente pivoteaza la 360 de grade si asigura suport la nivelarea inainte/inapoi.

Brat de Excavare SMART

Brat de Excavare pentru miniincarcatoare

Noua unealta de lucru SMART – Bratul de Excavare Cat BH130 este proiectat pentru miniincarcatoarele pe roti si pe senile seria D3. Datorita acestui accesoriu, creste semnificativ versatilitatea acestor utilaje mici, permitandu-le sa indeplineasca o serie de sarcini, precum saparea de santuri pentru utilitatii, saparea de fundatii si excavarea si intretinerea santurilor de drenaj. In plus, bratul de excavare este compatibil cu unelte de lucrule folosite pe miniexcavatoare Cat de 3 tone, iar sistemul sau hidraulic auxiliar permite folosirea uneltelor de lucru hidromecanice, inclusiv ciocan, dinte scarificator, sfredel si placa vibrocompactoare. De asemenea, bratul de excavare culiseaza hidraulic lateral, permitand efectuarea de sapaturi in apropierea cladirilor si a fundatiilor, iar stabilizatorii integrati asigura o platforma de sapare solida.

Bratul de excavare dispune de comenzi electrohidraulice integrate, operate prin intermediul joystick-urilor de comanda ale masinii de baza, eliminand nevoia indepartarii usii si permitand operatorului sa lucreze din siguranta si confortul cabinei. Modul de control al uneltei de lucru permite utilizarea joystick-urilor masinii pentru functiile bratului, balansierului, cupei si miscarii de pivotare a bratului. Masina de baza recunoaste unealta de lucru de brat de excavare BH130, iar atunci cand operatorul este gata sa il foloseasca, actionarea joystick-ului dreapta activeaza sistemul in modul de sapare.

Adancimea maxima de sapare cu unealta de lucru BH130 este de 2970 mm, iar deschiderea la nivelul solului din punctul de pivotare este de 4040 mm. Deschiderea picioarelor de stabilizare in pozitia de lucru este de 1815 mm, iar cursa laterala a bratului pe consola orizontala este de 825 mm. Masa operationala a bratului de excavare este de 1055 kg.

📞📧 Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati reprezentantul Bergerat Monnoyeur din zona dvs. sau sa ne trimiteti un mesaj: 0747185657 sau office@b-m.ro .

Alegeti miniincarcatorul Cat seria D3 care se potriveste aplicatiei dumneavoastra: https://www.bm-cat.ro/miniincarcatoare-cat-d3/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *