Buldozer Cat D9

Noul buldozer Cat® D9 reduce costurile de proprietate si de exploatare in aplicatiile din lumea intreaga

Buldozerul Cat® D9 inlocuieste modelul D9T si ofera configuratii personalizabile pe nevoile aplicatiilor din intreaga lume. Mostenind longevitatea si fiabilitatea dovedite de buldozerele Cat in cei peste 100 de ani de fabricatie, noul model D9 reduce cu pana la 3% costurile totale per unitatea de material deplasat.

Noul buldozer este echipat cu eficientul motor Cat C18, care include o serie de solutii de post-tratare a gazelor de evacuare, inclusiv configuratii pentru incadrarea in standardele EPA Stage V. Eficientele obtinute datorita noului convertizor de cuplu cu stator reduc consumul de combustibil cu pana la 5%.

De asemenea, D9 vine echipat cu directie diferentiala, pentru o raza de virare stransa si capacitatea de a mentine viteza la sol in timpul miscariilor de intoarcere. Trenul de rulare cu pinion de antrenare inaltat asigura senilei un contact mai bun cu solul, pentru un risc redus de derapare si o productivitate mai mare.

Versatilul D9 poate fi echipat cu orice tip de unealta de lucru dintr-o gama larga de lame si atasamente, care sa-i permita sa lucreze eficient intr-o varietate de aplicatii. Companiile cu domeniu de activitate in constructii grele, cariere si agregate, gropi de gunoi/depozite de deseuri, manipularea materialelor vrac si aplicatii forestiere considera buldozerul D9 un utilaj indispensabil prin prisma costurilor reduse de proprietate si exploatare, pastrand totodata o productivitate ridicata.

Intretinere redusa, siguranta mai mare

Cu un sasiu care absoarbe si rezista sarcinilor de soc cu impact ridicat intalnite in aplicatiile severe, noul D9 ofera imbunatatiri de proiectare care reduc costurile de intretinere si reparatii. Noul sistem integrat AutoLube inseamna mai putine puncte de lubrifiere, limitand procedurile zilnice de intretinere. Intervalele extinse de schimbare a filtrului, indepartarea simpla a componentelor si monitorizarea continua a nivelului lichidelor (hidraulice) contribuie, de asemenea, la scaderea costurilor de operare. Noul buldozer reduce costurile de intretinere si reparatii cu pana la 4%.

Noul centru de service de la nivelul solului ofera un acces usor la comutatorul de oprire a motorului, la lumina pentru accesul/iesirea din cabina si la actionarea electrica optionala de coborare a scarii. Cu oglinzi retrovizoare standard, noul D9 ofera operatorului o vizibilitate neobstructionata asupra zonelor de lucru din fata si din spate. Sistemul optional cu patru camere video ofera o vizualizare la 360 de grade in jurul utilajului si asupra scarificatorului, sporind siguranta in operare. De asemenea, adaugarea unui scut inferior de protectie cu stifturi de siguranta si eliminarea punctelor de ungere a cilindrului de ridicare sporesc siguranta.

Cu un nou design mai ergonomic, cabina ofera comenzi intuitive, usor de accesat si operat. Scaunul tapitat cu suspensie pneumatica ofera operatorului confort pe tot parcursul turei de lucru. Designul cu pinion de antrenare inaltat reduce transferul sarcinilor de soc cu pana la 50% la nivelul trenului de rulare, pentru o deplasare mai lina si mai confortabila. Noul post de operare vine complet echipat cu monitoare tactile mari, de inalta definitie si cu o noua arhitectura electronica, masurabila, pentru a satisface nevoile tehnologice ale clientului.

Tehnologie integrata

Senzorii integrati in noul buldozer Cat D9 ofera acces la tehnologia avansata de operare, pentru o productivitate crescuta a utilajului. Sistemul standard Product Link™ Elite si Vital Information Management System (VIMS™) sunt instrumente puternice de gestionare a utilajului, care ofera clientilor informatii esentiale despre buldozer, cum ar fi localizarea, orele de functionare si starea utilajului, precum si informatii despre productivitate.

Functia disponibila de Asistare Automata a Lamei (Automated Blade Assist) foloseste pozitiile presetate ale inaltimii lamei pentru sarcini de incarcare, deplasare si imprastiere a materialului, crescand astfel eficienta si reducand sarcinile de lucru ale operatorului. Optiunea Cat AutoCarry™ automatizeaza ridicarea lamei pentru a mentine sarcina dorita in lama, imbunatatind consistenta sarcinii, reducand deraparea senilei si crescand productivitatea. Sistemul optional de Control Automat al Scarificatorului (Automatic Ripper Control) mentine adancimea dintelui scarificator, limitand deraparea senilei si permitandu-i operatorului sa se concentreze pe ce are de facut.

Noul buldozer D9 va fi disponibil incepand cu trimestrul al patrulea, 2020.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *